VIO-MET İşçileriyle Öz Yönetimi Tartıştık

vio me solgun

Selanik’te  işçilerin işgal ettikten sonra öz yönetimi deneyimlemeye başladığı VIO-MET fabrikasında üretim devam ediyor. Dün VIO-MET fabrikasında işçilerin ve işçiler ile beraber öz yönetimi deneyimleyenlerin gerçekleştirdiği bir toplantıya biz de Devrimci Anarşist Faaliyet olarak katıldık.  Doğrudan Demokrasi Festivali sebebiyle bir süredir Selanik’te  bulunduğumuz için sık sık VIO-MET işçileriyle öz yönetim ve öz yönetim deneyimleri üzerine uzun soluklu sohbetler gerçekleştirmiştik. Bu toplantıda da yine öz yönetim üzerine düşünceler ve deneyimler tartışılırken, coğrafyamızda  son süreçte yaşanan işçi katliamları, ücret gaspları, işten çıkarmalara karşı direniş ve işgal eylemlerini anlattık.

vio me3 solgun

Toplantının bitiminde fabrikadan ayrıldığımız esnada daha önce yaşadığımız gibi tekrar polis saldırısına maruz kaldık. Etrafımızı çeviren onlarca motosikletli polis, yoldaşlarımızı aramak ve  dökümanlarımıza el koymak istedi. Buna itiraz ederek karşı koyan yoldaşlarımız arbede sonrasında pasaportlarına el konularak karakola götürüldü. Karakolda pasaportları geri veren katil polis burada dokümanlarımızı gasp etti.

Tekrarlayan bu saldırılar biz devrimci anarşistlere şunu bir kez daha göstermiştir ki Yunanistan devleti ve koluk kuvvetleri anarşistlerden oldukça korkuyor. Yunanistan’da karşılaştığımız devletin ve polisinin bu durumu, TC sınırlarında karşılaştığımız devlet terörü ve polis şiddetinden farksızdır. Çünkü bütün devletler terörist bütün polisler katildir.

Katil Polis Hesap Verecek!

Yaşasın İşçilerin Örgütlüm Mücadelesi!

Yaşasın Anarşizm!

Fabrika, Sokak