Yaşasın Sınıf Dayanışması

216

 

Sendikalı oldukları için, yani örgütlendikleri için işten çıkarılan Dora Otel işçilerinin direnişi sürüyor. Bizler de Dora Otel İşçileriyle Dayanışma Platformu olarak atılan işçilerle dayanışma için her pazar olduğu gibi bu pazar sabahı da Dora Otel kapısına dayandık.

Talimhane’de bulunan Simit Sarayı önünde toplanıp buradan otele doğru yürüyüşe başladık. Güzergah boyunca “Atılan işçiler geri alınsın”, “Direne direne kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” sloganlarıyla beraber Talimhane bölgesindeki otel çalışanlarına ajitasyon konuşmaları yapılıp, örgütlenme çağrısı yapıldı. Otel çalışanlarının ve Talimhane halkının olumlu tepkiler verdiğini gördük.

Otel önüne geldiğimizde, geçtiğimiz günlerde 3 ilde yapılan eylemlerin ardından işten çıkarılan Muhammed Kırtaş basın açıklamasını okumaya başladı. Ancak basın açıklamasını okurken yaşadıklarından ötürü gözyaşlarını tutamadı ve yerine atılan bir diğer işçi Saliha Aksoy açıklamayı okumaya devam etti.

Yapılan açıklamada neden sendikalı olduklarını ve işten atıldıklarını anlatan işçiler, bir kez daha taleplerini hatırlattı. İşçiler, turizm sektöründeki sendikal örgütlenmenin önemine değinerek, işçilere örgütlenme çağrısında bulundular. Ayrıca otel çalışanı başka bir işçi Dora Otel işçilerine desteğe gelerek Arapça yaptığı bir konuşmayla otel müşterilerine seslendi.

Eylemi “Atılan işçiler geri alınsın!” sloganlarıyla her hafta burada olacağımızı belirterek sonlandırdık.

Bu hafta ki eyleme Dora Otel İşçileriyle Dayanışma Platformu bileşenleri ve Tüm Emek Sen(Turizm Otel Spor Emekçileri Sendikası)’in yanı sıra İYAGAD(İstanbul Yeditepe Aşcılar ve Garsonlar Derneği), İDK(İşçi Dayanışması Koordinasyonu) ve İDA(İşçi Dayanışma Ağı) katılım göstererek dayanışma gösterdi.

Dora İşçisi Yalnız Değildir!
Patronlar Sarayda İşçiler Sokakta!
Direne Direne Kazanacağız!

 

Dayanışma, Fabrika