1 Mayıs İçin Tuzla’da Kavgamızı Haykırdık

 

Devrimci Anarşist Faaliyet olarak Tuzla Tersaneler Bölgesi’ndeki İçmeler Köprüsü’nde işçi örgütleri, sendikalar ve devrimci örgütlerle birlikte 1 Mayıs eylemindeydik.

Genç İşçi Derneği’nin de katıldığı; 1 Mayıs Platformu’nun çağrısıyla “Evde Açlık, İşte Salgın – Kahrolsun Kapitalizm” pankartıyla gerçekleştirilen eylemde, 1 Mayıs’larda yaşamını yitiren işçileri anmak için yapılan saygı duruşunun ardından basın açıklaması okundu.

Açıklamada, içinde bulunduğumuz Korona Krizi sürecinde işçilerin ve yoksulların görmezden gelindiği, yok sayıldığı, daha çok sömürüldüğü ve ölüme mahkum edildiği belirtildi. Salgının yayılmasına sebep olan ve etkisini artıran kapitalist sisteme karşı, işçi sınıfının birlik ve mücadelesinin yükseltilmesinin gerektiği vurgulandı.

Basın açıklamasının ardından, 1 Mayıs şarkıları ve fiziksel mesafe uygulanarak gerçekleştirilen grev halayı sonrası eylem, “Yaşasın 1 Mayıs, Biji Yek Gulan” ve “Her Gün 1 Mayıs, Her Gün Kavga” sloganlarıyla sona erdi.

Hastalığın salgına ve krize dönüşmesine neden olan bu sistemde her gün yok sayılan, sömürülen, baskılanan ve katledilen işsizler, işçiler, kadınlar, halklar; tümünde ezilenler olarak ezilenlerin birlikte mücadelesinin ve dayanışmasının simgesel günü olan 1 Mayıs’ın öncesinde de yine hep birlikte “Ekmek, Adalet, Özgürlük” şiarını yükselttik. Tüm iktidarlar yok olana dek birlikte, kavgada olmayı sürdüreceğiz!

Yaşasın 1 Mayıs!

Yaşasın Anarşizm!

 

 

Sokak