15 Şubat Kadıköy Mitingine Çağrımızdır

İnsanlığın krizi ‘açgözlülük ideolojisi, kar için üretim ve zenginler için tüketim üzerine kurulu bir ekonomi olan’ kapitalizmdir. Mevcut kriz ise kapitalistlerin krizidir. Bu krizin yükü kapitalistlerin sırtından alınıp yoksulların omuzlarına bindirilmeye çalışılmaktadır. Hükümetler ve kapitalistler tarafından krize karşı hazırlanan herhangi bir çözüm, “kapitalizm için bir çözüm” olarak kalacaktır. Bu ezilenler için çözüm olmayacaktır. Doğrusu, her krizde olduğu gibi, finansal sermaye büyük miktarda devletçe desteklenirken, ezilenler krizin faturasını öderler. Devletin yapabileceği; kapitalistlere bir çıkış yolu önermekten ibarettir. Bankalara verilen sübvansiyonlar (devlet destekleri), devletin kimin çıkarlarına hizmet ettiğini göstermektedir. ABD, İngiltere ve başka yerlerde, sübvansiyonlar -sermayenin de tam desteğiyle- sorunlu mali kurumların devletleştirilmesine döndü. Bu göstermektedir ki kapitalistlerin “devlet mülkiyeti” ile hiçbir esaslı sorunu yoktur. Zaten ulusüstü şirketler devletleşirken; devletler ulusal şirketlere dönüşmektedirler.

Bizleri bekleyen işsizlik ve yoksulluğun katmerlenmiş halini, açlığın sembolü boş tencerelerde göreceğiz. Kapitalizmin krizine kanmayacağımızı, krizle gelen yoksulluk ve açlığı sokaklara dökülerek, ifade etmek için tencerelere vura vura sesimizi daha çok çıkaracağız.

İstanbulAhali olarak 15 Şubat Pazar günü, tepkisini göstermek isteyen herkesi tenceresiyle“İşsizliğe ve Yoksulluğa Karşı Birleşik Mücadele Mitingi”nde aramızda olmaya çağırıyoruz.

Saat: 10.00

Yer: Nautulius

Sokak