Barış Mitingine Polis Müdahalesi

Kadiköyde düzenlenen ‘1 Eylül Dünya Barış günü’ mitingine polis müdahale etti. Barış seslerinin yükseldiği ve savaş çığırtkanlıklarının son bulması için taleblerin dillendiği mitingi polis savaş alanına çevirdi. Mitingin en önünde yer almış olan Barış annelerinin, kadınların ve çocukların üzerine gaz bombalarını yağdırdı. Polisin atmış olduğu gaz ve ses bombalarıyla birçok kişi yaralandı.

Saat 11:00 de Kadiköy tepe nautilus önünde toplanmaya başlayan kitle saat 13:00 civarında miting alanına doğru yürüyüşe geçti. Barış İçin Vicdani Ret Platformu yürüyüşe ‘Askere gitme Kardeş kanı dökme’ pankartıyla katıldı. Yürüyüş sırasında polis yolu kapatarak, bayrakların ve posterlerin kaldırılmasını aksi taktirde yürüyüşe izin vermeyeceğini söyleyerek kitleyi engellemeye çalıştı. Kitlenin barış yürüyüşünü sürdürmek istemesinin ardından polis, miting alanının girişine gelindiğinde gaz ve ses bombalarıyla kitleye sertçe müdahale etti.
Polisin müdahalesi miting alanında bulunan kitleye ve çevreye gaz bombaları atarak sürdü.
Çevrede faşistler ve eylemciler arasında gerilimler yaşandı.Çok sayıda gözaltı oldu.



Miting sahnesinden barış çağrıları yapılmasına karşın polis saldırılarını kesmedi. Miting alanındaki eylemciler polis barikatlarını denize atarak, polisi miting alanına sokmak istemedi.Kadıköy’ ün ara sokaklarında süren çatışmalar ve polisin kesilmeyen sert müdahalesi sonucunda Barış mitingi yarıda kesilmek zorunda kaldı.

Sokak