Biz Kazanıyoruz

Hayatlarımızı gasp etmeye yönelik kararlar almak için toplanan İMF-DB patronlarına ve sözcülerine cevabı sokaklar söyledi: Biz Kazanıyoruz.

6-7 Ekim tarihlerinde MF-DB toplantılarını engellemeye yönelik yapılan eylemlerin ilki saat 10’da Taksim Meydanı’nda oldu. Sayıları beş bine yaklaşan göstericiler kongre vadisine doğru harekete geçerek polis kordonunu zorladılar. Polisin gaz ve plastik mermiler kullanması üzerine çatışmalar ara sokaklara taşındı. Gün boyu süren çatışmalar sırasında sermayenin simgesi olan bankalar ve şirket binaları taş ve molotoflarla tahrip edildi. Birçok banka şubesi ateşe verildi. Bankamatikler kullanılamaz hale getirildi. Birçok yerde çöp koyternerleri ve polis kabinleri de barikat olarak kullanıldı ve ateşe verildi

[nggallery id=19]

Polisin yoğun gaz bombası kullandığı saldırılar nedeniyle onlarca kişi gazdan ve polis şiddetinden etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Polis saldırısından nasibini alan İshak Kavlo isimli kişi geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirdi.

Polis eylemlere karıştığı iddiasıyla aralarında İstanbulAhali, Anti-imf İzmir ve Ankara Anarşi İnisiyatifi’nden yoldaşlarımızın da bulunduğu 22’si 18 yaşından küçük toplam 103 kişiyi kelepçeleyerek gözaltına aldı. Geceyi Vatan’da geçiren eylemciler, gözaltında ifade vermeyi reddettiler. Savcılık ifadelerinden sonra gözaltılar serbest brakılmaya başlandı. 12 kişi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi, Murat Duru ve Emre Genç hakkında akşam saatlerinde tutuklama kararı verildi.

İkinci gün olan 7 Ekim’de Şişli’de Agos’un önünde toplanmaya çalışan göstericilere müdahale eden polis burada birçok kişiyi gözaltına aldı. Daha sonra Ergenekon Caddesi’nde toplanarak yürüyen eylemcilere polis yine gaz ve plastik mermiyle müdahale etti. Kurtuluş Caddesi’nde yoğunlaşan çatışmalar sırasında birçok banka şubesi gene taş ve molotoflarla tahrip edildi.

İMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik, bu 2 gün boyunca süren polis terörünü ve tutuklamaları protesto etmek için 8 Ekim günü saat 13.00’te Hilton Oteli önünde olacağını duyurdu.

Sokak