Direniş Esenyurt Belediyesi Patronlarına Geri Adım Attırdı!

Esenyurt Belediyesi önünde haftalarca süren görüşmelerin ardından geçtiğimiz 26 Ağustos günü başlayan direniş; baskılara, gözaltılara, tüm saldırılara karşın 7. gününde başta Esenyurt Belediyesi Başkanı Necmi Kadıoğlu olmak üzere RDS Enerji ve Reform İnşaat patronlarına geri adım attırdı. İşçilerin kararlı direnişi sonucu geri adım atan belediye patronu, yarın taşeron inşaat işçilerinin tüm alacaklarını ödeyecek.

Geçtiğimiz Cuma günü kolluk güçlerinin saldırısıyla gözaltına alınan 20  direnişçi, bugün sabah saatlerinde tekrar direniş alanındaydı. Belediye başkanının makam otosuyla geldiği andan itibaren direniş alanına gergin bir hava hakim oldu. Belediye başkanı ve yardımcıları, işçiler ve sendika temsilcileri ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi; karşılıklı dosyaları hazırlayarak tekrar bir görüşme talep etti. Bu görüşme öncesinde direnişçiler sadece belediye başkanı ile görüşebileceklerini, onun dışında herhangi birini muhatap almayacaklarını tekrar vurguladılar.

Direniş alanında ise gelen ziyaretçiler ve direnişçiler sloganlarıyla halaylarıyla gün boyu bekleyişini sürdürdü. Öğlene doğru İnşaat İş Sendikası başkanı, temsilci ve avukatı direnişçi taşeron inşaat işçilerinden temsilciyle beraber belediye başkanı Necmi Kadıoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme öncesinde sendika ile müzakere etmek isteyen Necmi Kadıoğlu burada sendika ve sendika avukatına “sizler işçileri kışkırtarak buraya getirdiniz” gibi söylemlerle sataşarak  sadece işçiler ile görüşeceğini belirtti.  Daha buna itiraz edilemeden Necmi Kadıoğlu sendikanın gönüllü avukatı olan Sevinç Sarıkaya’ya yönelik hakaretler yağdırarak saldırmaya başladı. Korumalarıyla beraber sendika temsilcilerine ve avukata yönelik saldırı gerçekleşince görüşme terk edildi.

Tekrar direniş alanı olan belediye binası önüne gelinerek burada faşist,  işçi düşmanı belediye başkanı Necmi Kadıoğlu,  tüm Esenyurt halkına sloganlar ve ajitasyonlarla teşhir edildi.  Bu süreç içerisinde milletvekili Av. Levent Tüzel de direniş alanına gelerek işçileri dinledikten sonra belediye başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede ise Necmi Kadıoğlu direnişçilerin belediye binası önünde bir haftadır gerçekleştirdiği eylemden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. RDS Enerji  ve Reform İnşaat patronlarının da katıldığı bir sonraki görüşmede  bu rahatsızlık bir yenilgiye dönüşerek geri adım attırdı. Direnişçi işçileri, tüm alacaklarını yarına kadar elden ödeyeceklerinin taahhüt eden belediye ve taşeron patronları bir kez daha direniş karşısındaki acizliklerini kabul etmiş oldular.

7 gündür Esenyurt Belediyesi önünde süren  taşeron inşaat işçilerinin direnişi bir kez daha şunu kanıtladı : Köle Değil İşçiyiz Örgütlüysek Güçlüyüz.
2 yıldır kaale alınmayan taşeron inşaat işçileri örgütlü bir güç olarak patronların karşısına çıktığında, önce oyalama taktikleriyle kandırılmaya çalışıldı;  direniş başlayınca yok sayma politikalarıyla yıldırılmaya çalışıldı; direnişin coşkusuna karşılık kolluk güçleri saldırısıyla bastırılmaya çalışıldı. Son olarak  bizzat işçi düşmanı Esenyurt Belediyesi patronu Necmi Kadıoğlu’nun saldırısıyla da direniş karşısındaki çaresizliği görmüş olduk. Oyalamaya, kandırılmaya, yok saymaya, bastırılmaya,  saldırganlığa karşı 7 gün boyunca taşeron inşaat işçileri ve İnşaat İş Sendikası ile beraber kararlı, onurlu, inatçı bir direniş sergiledik. Böylesi bir direniş karşısında geri adım atmak zorunda olan Esenyurt Belediyesi ve taşeron patronlarının çaresizliği tüm patronların işçiler karşısında eninde sonunda düşecekleri çaresizliğin sadece bir örneğidir. Esenyurt Belediyesi’ndeki bu direniş ise işçilerin örgütlü gücünün bir göstergesi olmuştur.

Yaşasın İşçilerin Örgütlü Direnişi!

Yaşasın Sınıf Dayanışması!

Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz!

Köle Değil İşçiyiz Örgütlüysek Güçlüyüz!

Sokak