Eyleme Çağrı: ”İnan, firari değil vicdani retçi…”

33 yaşında, 3 çocuk babası vicdani retçi arkadaşımız İnan, 5 Ağustos Perşembe günü evinden gözaltına alınıp, ertesi gün tutuklandı ve Kasımpaşa Askeri Cezaevi’ne kondu. “Ben vicdani retçiyim ve bir gün bile askerlik yapmak istemiyorum” diyerek 9 Ağustos Pazartesi günü açlık grevine başladı.
2001 yılında askere alınmasına rağmen defalarca kaçmış, yakalanıp yargılanmış, askeri cezaevlerinde hapis yatmış, her türlü işkence ile karşılaşmış, en son 2007 yılında götürüldüğü askeri hastaneden de kaçmış olan İnan’ın kesinleşmiş hapis cezaları ve sürmekte olan davaları var.
Bugüne kadar tutuklanarak askeri cezaevlerinde hapsedilen tüm vicdani retçilere işkence yapılmıştır.
İnan’ın askerlik yapmak istememekteki kararlılığı, bu nedenle açlık grevine başlaması ve bütün bunları hiçbir denetime tabi olmayan askeri cezaevinde sürdürüyor olması bizlere ve insan haklarına duyarlı tüm insanlara sorumluluk yüklemektedir.
Vicdani ret hakkının tanınmıyor olmasını ve İnan’ın tutuklanmasını protesto edip, yalnız olmadığını göstermek ve konuyu kamuoyuna duyurmak için 14 Ağustos Cumartesi günü, saat 12.30’da Galatasaray Meydanı’nda bir basın açıklaması yapacağız. Duyarlı tüm insanların katılımını ve desteğini bekliyoruz.
Barış İçin Vicdani Ret Platformu

Tarih: 14 Ağustos
Saat: 12.30
Yer: Galatasaray Meydanı

Sokak