Faşizme Geçit Yok

Devrimci Anarşist Faaliyet - 1-sb

Fethiye’de HDP bürosuna yapılan saldırı, seçimlerde ayrı düşünen iki partinin taraftarlarının saldırısı değildir. Bu saldırı senelerdir özgürlük mücadelesi veren Kürt halkına yapılan bir saldırıdır. Bu saldırı, özgürlük mücadelesi veren halklara yapılan bir saldırıdır. Bu saldırı, faşist bir saldırıdır. Kürt halkına yönelik gerçekleşen faşist saldırılar bu akşam Kadıköy’de “Faşizme Geçit Yok” şiarıyla  protesto edildi.

Saat 19.00’da Altıyol’da biraraya gelen devrimci kurumlar, HDP’nin açtığı “Sizi Sivas’tan Tanıyoruz… Faşist Saldırılar Bizi Yıldıramaz” pankartı arkasından yürümeye başladı. Kadıköy iskeleye kadar gerçekleşen yürüyüşte sık sık ” Faşizme Karşı Omuz Omuza”, ” Yaşasın Devrimci Dayanışma”, ” biji bratiya gelan”, “Kürt Halkına İmha Dayatılamaz”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz”, “Kürdistan Goristan Ji Bo Faşistan” sloganları atıldı. Eyleme Devrimci Anarşist Faaliyet ve Anarşist Gençlik de katılarak dayanışma gösterdi. Ayrıca HDP bileşenleri, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, EHP gibi kurumlar da eyleme katıldı.

İskeleye yürüyen devrimciler burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasının ardından eylem “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz” sloganlarıyla sonlandırıldı.

Dayanışma, Sokak