Film Gösterimi, Söyleşi ve Basın Açıklaması

Film Gösterimi ve Söyleşi: 28 Mart Pazar, Saat: 13.00, Kafe26A
Basın Açıklaması: 28 Mart Pazar, Saat 15.00, Galatasaray Meydanı

Newroz için Diyarbakır’a giden, 4 gün boyunca kutlamalara katılıp, çeşitli ziyaretler gerçekleştiren ve Dicle Üniversitesi’nde Barış İçin Vicdani Ret Forumu düzenleyen arkadaşlarımız izlenimlerini anlatacaklar.
Barış İçin Vicdani Ret Platformu olarak, vicdani retçi Enver Aydemir’e ve 20 arkadaşımıza desteğimizi bir kez daha göstermek ve yalnız olmadıklarını vurgulamak için bir basın açıklaması yapacağız.
* 24 Aralık’ta gözaltına alınıp tutuklanan, halen Eskişehir Askeri Cezaevinde tutsak bulunan ve hakkında toplam 10 yıldan fazla hapis cezası istenen vicdani retçi Enver Aydemir 29 Aralık’ta, Eskişehir Askeri Mahkemesi’nde yargılanacak.
* Enver Aydemir’in tutuklanmasını protesto etmek için Ankara’da gerçekleştirilen basın açıklamasına katılan 23 kişi polis zoruyla gözaltına alınmış, aralarından Anarşist-Anti militarist Volkan Sevinç tutuklanarak 40 gün hapis yatmıştı. Arkadaşlarımızdan 20’si hakkında “Türk Silahlı Kuvvetlerine hakaret” ve “halkı askerlikten soğutmak” suçlamasıyla ve 1-10 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Duruşma 1 Nisan’da, Ankara’da görülecek.
Konuya duyarlı tüm basını ve dostlarımızı yanımızda görmek istiyoruz…

Barış İçin Vicdani Ret Platformu

Film: Dut Ağacı Kolektifi’nin de bir bileşeni olduğu Ortadoğu Tarih Akademisi Girişimi’nin 2004-2006 yılları arasında yaptığı SAVAŞIN TANIKLARI ANLATIYOR Sözlü Tarih Çalışmasının bir ürünü olarak aynı isimle bir belgesel film oluşturuldu. Bu çalışma bağlamında Türkiye’de yaşanan savaşta bir biçimde yaşamını yitirenlerin yaşam öykülerini yakınlarının (özellikle de anne-baba) ağzından görünür kılmak, nasıl hatırlandıklarına tanıklık etmek, savaştaki ölümün yakınlarının yaşamındaki sosyal, travmatik, psikolojik, ekonomik sonuçlarını araştırarak savaşın tahribatını açığa çıkarmak ve “nasıl bir barış?” sorusuna cevaplar bulmak amaçlanmıştı. BEN ÖLDÜM BENİ SEN ANLAT ismiyle Belge Yayınlarında kitaplaştırılan bu çalışmanın 26 dk, türkçe altyazılı SAVAŞIN TANIKLARI ANLATIYOR belgeseli çeşitli üniversitelerde, kültür merkezlerinde gösterime kondu.

Kafe26A: Caferağa Mah. Tel Sok. No: 26A Beyoğlu

Sokak