Gençlik, barışa köprü olacak!

Halkların Kardeşliği için Gençlik Platformu üyeleri, Hakkari Zap suyuna 68 gençliğinin inşa ettiği ancak daha sonra bombalanarak yıkılan Devrimci Gençlik Köprüsü’nün yeniden yapılacak olması nedeniyle “Gençlik barışa köprü olacak” yazılı pankartla İstiklal Caddesi’nde bir yürüyüş düzenledi. “Gençlik barışa köprü olacak”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganlarıyla yürüyen gençlerin eylemine çevredeki halk alkışlarla destek oldu.

Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında konuşan şair Cezmi Ersöz, köprüyü yapacaklarını uzun süreden beri dile getirdiklerini belirterek, sözlerinde durduklarını söyledi. Ersöz, “Bu köprü gençlerin işidir. Gençler konuşacak, gençler yapacak, gençler başaracak. Bundan sonra söz gençlerindir” dedi.

Cezmi Ersöz’ün ardından konuşan üniversite öğrencisi Eren Can da, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde anlamlı bir eylem düzenlediklerini, barışın sesi olmak istediklerini belirtti. “41 yıl önce Boğaz’a köprü yapılması tartışılırken dönemin devrimci gençliği ‘Boğaz’a değil Zap’a köprü’ diyerek Hakkari’ye gitti” diyen Eren Can, bugün de ülkenin en önemli ihtiyacını barış olduğunu ifade etti. Can, “2-3 Ekim’de Hakkari’ye gideceğiz. Devrimci Gençlik Köprüsü’nü yeniden yapacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından tulum eşliğinde horonlar ve Kürtçe türkülerle halaylar çekilerek eylem sonlandırıldı.

Sokak