Xopa’dan İstanbul’a Karadeniz İsyanda!


Xopa’da (Hopa) yaşamını savunan Metin Lokumcu’nun polisler tarafından öldürülmesi ve onlarca kişinin gözaltına alınarak işkenceye maruz bırakılması ardından sokaklardaki isyan dinmiyor.

Perşembe günü yüzlerce kişi Şişli’den Mecidiyeköy Akp binasına doğru yürüdü. Karadeniz İsyandadır Platformu’nun da kara-mavi bayraklarıyla katılarak “Faşizme karşı Karadeniz İsyanda!”, “Metin Lokumcu Ölümsüzdür”, “Skudas Xalkepeşi Cumapoba” sloganları attığı eylemde, polisin yolu kesmesi üzerine çatışmalar çıktı.

Devrimciler “Her yer Hopa, Her yer direniş” sloganlarıyla polisin panzerlerden boyalı ve biber gazlı tazyikli suyla saldırısına karşı koydu. Taşlar, şişeler ve sopalarla polise karşı çatışan yüzlerce kişi, Şişli’ye doğru geri çekilirken Cevahir AVM önünde bulunan polisleri taş yağmuruna tutarak dağıttı. Zor anlar yaşayan polislerin kasklarının, gaz maskelerinin yerlere saçıldığı görüldü. Eylemciler yol boyunca sularını satan şirketlerin ve HES’çilere kredi veren bankaların camlarını taş ve tekmelerle indirdi.

Bir saati aşkın süre boyunca panzerlere karşı barikatlar kurularak Şişli’nin ara sokaklarına doğru devam eden çatışmalarda 21 kişi polis terörüne maruz kalarak gözaltına alınırken, birçok polis de yaralandı.

Faşizme karşı Karadeniz İsyanda!




Sokak