İnsanlığın krizi kapitalizmdir

İzmit Ahali, Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen “Krize, yoksulluğa, işsizliğe, zamlara ve savaşa karşı Kocaeli mitingi”ne “İnsanlığın Krizi Kapitalizmdir” pankartıyla katıldı. Merkez Bankası önünde başlanan yürüyüş Perşembe Pazarı alanına dek sloganlarla sürdü.

Yürüyüş sırasında “İnsanlığın krizi kapitalizm”, “Savaşta barışta kapitalizm öldürür”, “Durma seyretme hayatına sahip çık”, “Açım diye ağlama marketleri yağmala”, “İsyan, devrim, anarşi” sloganları atıldı.

Miting alanına yaklaşan İzmit Ahali burada kurulu olan polis arama noktalarından üzerlerini aratmadan geçmek isteyince gerginlik yaşandı. “Katil polis alandan defol” sloganlarıyla içeri giren Anarşistlere SDP’liler ve DTP’liler sloganlar ve alkışlarla destek verdiler. Miting alanına girdikten sonrada devam eden “İşkenceci ve katil polis” sloganları hep bir ağızdan atılmaya devam etti. Bu yaşananlara tahammül gösteremeyen polis mitingin bitiminde takip ettiği bir yoldaşımızı yazılama yaptığı gerekçesiyle gözaltına aldı ve 4 bin TL ceza kesti.

Sokak