KAÇ ÖLÜM DAHA?

“Merhaba ben bir Kürt genciyim ve şu an askerlikteyim. Askerlikte cok zor sartlarda bulunuyorum yogun baskı ve fiziki saldırıya maruz kalıyorum. Bütün bu mağduriyetin sebebi ise askerlik yapmak istemeyisimdir ve zaten olanda ondan sonra oldu şu an insanlık dışı koşullarda hala askerıyenın icindeyim yarın veya öbür gün ne olur bilemem ama psıkolojikmen tamamen tükenmek üzereyim. Lütfen bır cıkış yolu önerin. Ben hafta sonları sadece iki saat çarşıya cıkabiliyorum ama haftaya çıkar mıyım bılmem yarın yanı pazar gunu sabah saatlerınde saat 10.00 da yıne internette giribilme imkanım var”.

Önceki gün böyle bir mail aldık ve üzerinden bir gün geçmeden; Kışladan gelen yeni “şüpheli” asker ölümü daha ajanslara düştü. Sadece son altı ayda bu şekilde ölüm haberlerinin sayısı 10 bulmaktadır. Barış İçin Vicdani Ret Plarformu olarak bu şekilde yaşanan ölümlere dikkat çekmek için 8 Haziran Salı günü, saat 12.30 da İstanbul İnsan Hakları Derneği’nde basın açıklaması yapacağız

BASIN DUYURUSU

KAÇ ÖLÜM DAHA?

“Merhaba ben bir Kürt genciyim ve şu an askerlikteyim. Askerlikte cok zor sartlarda bulunuyorum yogun baskı ve fiziki saldırıya maruz kalıyorum. Bütün bu mağduriyetin sebebi ise askerlik yapmak istemeyisimdir ve zaten olanda ondan sonra oldu şu an insanlık dışı koşullarda hala askerıyenın icindeyim yarın veya öbür gün ne olur bilemem ama psıkolojikmen tamamen tükenmek üzereyim. Lütfen bır cıkış yolu onerin . Ben hafta sonları sadece iki saat çarşıya cıkabiliyorum ama haftaya çıkar mıyım bılmem yarın yanı pazar gunu sabah saatlerınde saat 10.00 da yıne internette giribilme imkanım var”.

Önceki gün böyle bir mail aldık ve üzerinden bir gün geçmeden; Kışladan gelen yeni “şüpheli” asker ölümü daha ajanslara düştü; “Mardin ile Nusaybin İlçesi arasında bulunan Mardin Merkez’e bağlı Yeniköy Piyade Karakolu’nda askerliğini yapan bir askerin intihar ettiği iddia edildi. Ağrı nüfusuna kayıtlı olan askerin isminin Emrah Demirel olduğu belirtildi.”

Özellikle de son aylarda böylesi ölümler daha da çoğalmaya başladı. Gün olmuyor ki Kışlada böyle haberler gelmesin. 8.5 ay önce Ağrı Eleşkirt’te atış eğitimi sırasında intihar ettiği iddia edilen er Volkan Kamalak’la ilgili Adli Tıp raporu ise bu gün açıklandı. Ancak rapor, soru işaretlerinin daha da artmasına yol açtı. Soruşturmayı yürüten askerî savcılığın talebiyle hazırlanan ve altında Dr. Filiz Erdönmez’in imzası bulunan rapora göre, Kamalak’ın kanında 130 miligram alkol tespit edilmişti. Fakat, ailesi oğullarının alkol kullanmadığına dikkat çekiyor. Uzmanlar da bu kadar alkol almış birisinin G3 piyade tüfeğiyle atış yapamayacağına işaret ediyor. Kurşunun giriş-çıkış yerleri gibi raporda yer alan diğer tespitler de intihar iddiasını doğrulamıyor. “Oğlum öldürüldü. Sorumlular hesap versin.” diyen baba Hayri Kamalak, olayı yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Sadece son altı ayda bu şekilde ölüm haberlerinin sayısı 10 bulmaktadır. Barış İçin Vicdani Ret Plarformu olarak bu şekilde yaşanan ölümlere dikkat çekmek için basın açıklaması yapacağız.

Basın açıklamasını 08.06. 2010 tarihinde saat 12.30 da İstanbul İnsan Hakları Derneği’nde yapacağız.

KIŞLADA “ŞÜPHELİ” ASKER ÖLÜMLERİNE SON

Barış İçin Vicdani Red Platformu

Sokak