Kadıköy Soma için Haykırdı: “Katil Devlet Hesap Verecek”

Devrimci Anarşist Faaliyet3 - solgun

Sendikaların ve meslek örgütlerinin çağrısıyla Soma’da yaşamını yitiren maden işçileri için bugün Kadıköy’de “Taşeronlaştırmaya Hayır” mitingi gerçekleştirildi. Devrimci Anarşist Faaaliyet olarak mitinge “Üzüntümüz Öfkemizin Tohumudur” pankartıyla katıldık.
Bir çok sendika, meslek  örgütü ve devrimci örgütün katıldığı miting için saat 12.00’de Tepe Nautulius önünde ve Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde toplanılmaya başlandı. Devrimci Anarşist Faaliyet olarak “Üzünütümüz Öfkemizin Tohumudur” yazılı dövizlerimiz ve kara bayraklarımızla katıldığımız yürüyüşte Okmeydanı’nda polis kurşunuyla katledilenlerin ve yaşamını yitiren soma işçilerinin isimleri okunarak “Katil Devlet Hesap Verecek”, “Soma’nın Hesabı Sorulacak” sloganları atıldı. Ayrıca “Üreten Biziz Yöneten İstemiyoruz”, “Ekmek Adalet Özgürlük”, “İsyan Devrim Anarşi”, “Yaşasın Devrimci Anarşist Faaliyetimiz” sloganları atılarak devam eden yürüyüş arama noktalarına gelindiğinde “Katil Polis Hesap Verecek”, ” Polis Defol Bu Sokaklar Bizim” sloganlarıyla barikatların önünde sonlandırıldı.

Devrimci Anarşist Faaliyet 4 solgun

Arama noktasında bir açıklama yapıldı. Açıklamada , ” Yeni Çeltek’te, Kozlu’da, Zonguldak’ta, Soma’da maden işçilerini katleden kapitalizm ve devlettir. Terörist devletin katil polislerinin çevirdiği miting alanına girmiyoruz! ” denilerek  Kadıköy Çarşısı’ndan Bahariye’ye kadar yürünerek eylem sonlandırıldı.

Sokak