Kaldırım taşlarının altındaki kumsalı gördük…

DİSK ve KESK’in çağrısını yaptığı “Krizin Faturasını Ödemeyeceğiz” mitingine; Ankara, İstanbul ve İzmit Ahalisi olarak katıldık. Sabahın erken saatlerinde miting alanına Kürtçe-Türkçe hazırlanmış olan “Efendilerin Sermayesidir Savaş, Tersanedeki Ölümdür Barış, Seçim Kandırmasıdır GAP, Kölelerin Oyudur Demokrasi, Devletsiz Bir Dünya İçin Anarşi” yazılı pankartımızı açarak girdik.

Alana yürürken çeşitli yazılamalar yapıldı. Ahali İsyanda, Açım diye ağlama marketleri Yağmala! ve İsyan, Devrim, Anarşi ve İspanyol Anarşisti Bueneventura Durutti’nin “Yüreğimizde bir dünya taşıyoruz. Şimdi, şu anda bu dünya büyümekte!”sözü yazıldı. İstanbul’dan mitinge gelen Lise Anarşist Faaliyet miting alanının kıyısına, köşesine (L.A.F.) yazılamaları yaptı.

Arama noktasına “Katil polis önümüzden defol” sloganları atarak geldik. Her zaman olduğu gibi üzerlerimizi aratmadan geçecektik ki, bu sırada polislerle kısa süren bir gerginlik yaşandı. Tam arkamızadan alana girmek isteyen SDP ninde (Sosyalist Demokrasi Partisi) arama noktasında arama yaptırmak istememeleri ve polisin pankart sopalarına el koymak istemesinin ardından çatışmalar başlamış oldu. 45 dakika süren çatışmada polisler çok fazla yaralı vererek, ara sokaklara doğru kaçmak zorunda kaldı. Çatışmalar esnasında bir yoldaşımızın kolu polisin köprü üstünden attığı taşla kırıldı.


Sokak