Terör’ün Devlet’i İsrail!

İsrail Devlet’inin 62 yıllık tarihi katliamlarla dolu. Filistin köylerine, ardından tüm Filistin topraklarına yayılan bu katliamlara bugün bir yenisi daha eklendi. İsrail devleti, “Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” kampanyası kapsamında Gazze’ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya saldırdı. Saldırıda en az 19 kişinin öldüğü, en az 30 kişinin de yaralandığı söylendi.

Gazze’ye yaklaşık 10 bin ton yardım taşıyan 6 gemi dün öğleden sonra hareket etti. İsrail devleti, gemilerin Gazze kıyılarına 65 kilometreden fazla yaklaşmasına izin vermeyeceğini söylemişti. İsrail karasularının yaklaşık 40 kilometre dışında İsrail’in savaş gemileri, yardım gemilerini hedef aldı ve saldırdı.

Türkiye’den “Mavi Marmara” gemisindeki AA muhabiri gelişmeleri aktarırken gemilerin aralarındaki 2 millik takip mesafesini 300 metreye indirdiğini, gemideki yolcu ve gazetecilerin can yeleklerini giydiğini ve geminin her tarafında görevlilerin nöbet tutmaya başladığını belirtti.

Bu terörist saldırının ardından İsrail televizyonlarından açıklamalar gelmeye başladı; İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon saldırıya ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Konuşmasında Filistinlilere yönelik ablukaya da değinen Ayalon, bunun HAMAS’ın etkisini zayıflatmak için olduğunu savundu.

Birleşmiş Mİlletlerin yardım çalışmalarına da engeller koyan İsrail devleti, bu saldırıyı meşru kılmak için gemidekilerin işbirlikçiler olduğunu ileri sürdü. İsrail’in bu ikiyüzlü açıklamasında saldırının İsrail askerlerine yönelen şiddetin ardından boyutlandığının ayrıca Gazze’deki kuşatmanın deniz yolundan kırılması durumunda, Hamas’a silah kaçakçılığı için koridor açılacağını iddia etti. Hamas lideri İsmail Haniye ise İsrail güçlerinin Gazze’ye yardım getiren gemilere müdahalesini acımasız bir saldırı olarak niteledi.

İsrail’deki Filistinliler İsrail saldırısı sonrası genel grev çağrısı yaptı.
Bugün herkes Filistin halkı için sokaklara döküldü. On binlerce kişi, Taksimde Filistin halkı ile dayanışmak ve İsrail devlet’inin gerçek yüzünü göstermek için biraraya geldi.

Artık söz yok intifada var!

Sokak