Kavganız Kavgamızdır, Kavgamızda Sürecek!

2015 Temmuz’unda IŞİD çeteleri tarafından yok edilen, talan edilen bir kenti Kobanê’yi yeniden inşa etmek üzere yola çıkan 33 devrimci, katil devlet ve IŞİD çeteleri eliyle katledildi. Katledilen devrimcileri anmak, mücadelelerini mücadelede yaşatmak amacıyla, Suruç Katliamı’nın 4.yılında, aralarında Anarşist Gençlik’in bulunduğu Gençlik Örgütleri’nin çağrısıyla İstanbul Kadıköy ve Ankara Kızılay’da anmalar gerçekleştirildi.

4 yıl önce katliamın gerçekleştiği saatte, katil devlet ve IŞİD çeteleri eliyle katledilen yoldaşlarımızın, mücadele arkadaşlarımızın mezarları başında anmalar gerçekleşti. 33 düş yolcusunun yarım kalan düşlerinin tamamlanması için, onlara yapılanların hesabını sormak için söz verildi.

33 devrimciyi anmak üzere gerçekleştirilecek oturma eylemi için saat 18.00’de İstanbul Kadıköy’de, Halitağa Caddesi’nde Gençlik Örgütleri, Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin aileleri ve dayanışma gösterenler tüm devrimciler toplandı. Katil devlet ve IŞİD çeteleri eliyle katledilenlerin mücadelede yaşadığı haykırıldı. Oturma eylemi boyunca, o günü yaşayanlar ve katledilen yoldaşlarımızın aileleri konuşmalar gerçekleştirdi.

Katliamın yaşandığı günden bu yana süren adaletsizlik, baskı ve şiddet onları anmak için toplananlara karşı da İstanbul ve Ankara’da devam etti.
İstanbul’da oturma eylemi sonrasında, Mehmet Ayvalıtaş Parkı’nda gerçekleşecek anma etkinliği için buluşma noktası olan Süreyya Operası binasına doğru yürüyüş gerçekleşirken saldıran katil devletin katil polisleri aralıksız saldırılarına burada başladı. Benzer bir şekilde, Ankara’da aralarında Karala’nın bulunduğu Gençlik Örgütleri’nin çağrısıyla Sakarya Caddesi’nde eylem için bir araya gelenler polis saldırısına maruz kaldı. 8 devrimci gözaltına alında. Kızılay’da saldırı sonrasında devam eden toplanmalarla katil devlete karşı geri adım atılmayacağı bir kez daha gösterildi. Sokakları terketmeyen devrimciler, Suruç için Adalet mücadelesinin saldırılarla bitirilemeyeceğini gösterdi.

KADIKÖY BARİKATTIR
Saldırılarıyla, gözaltılarıyla, sindirme politikalarıyla devrimcileri geri adıma zorlayanlar Kadıköy’ün devrimcilerin barikatı olduğunu bir kez daha gördüler. 33 yoldaşımızın, arkadaşımızın kavgasının kavgamız olduğu Kadıköy sokaklarında, meydanlarında bir kez daha gösterildi. Polisin şiddetine, devrimcilerin öfkesini bastırmaya çalışanlara Kadıköy sokakları dar edilerek karşılık verildi. Sloganlarla, barikatlarla ve kararlılıkla karşılanan polis saldırılarıyla Kadıköy’ün direniş, mücadele alanı olduğu bir kez daha gösterildi.
Saldırılarına aralıksız bir şekilde devam eden polis, aralarında Anarşist Gençlik’ten 3 yoldaşımızın bulunduğu 20 devrimciyi gözaltına aldı. Kalkedon’dan Bahariye Caddesi’ne barikatların kurulduğu, kararlı tüm Kadıköy sokaklarına yansıtıldı.
Suruç’ta katledilen 33 anarşist ve sosyalist devrimcinin kavgası kavgamızdır. Düş yolcularının çıktığı yolculuk bombalarla, saldırılarla, gözaltılarla, sindirmeyle sona erdilemez. Onların kavgası, kavgamız sürecek!

Yaşasın Devrim!
Yaşasın Anarşizm!

Sokak