Kawalar Newroz Ateşini Kazlıçeşme’de Yaktı

3İstanbul’da Newroz’u kutlamak için on binler Kazlıçeşme meydanını doldurdu. BDP İstanbul İl Örgütünün düzenlediği miting programı Newroz ateşinin yakılmasıyla başladı.

“Öcalan’a özgürlük, Kürtlere statü” sloganıyla düzenlenen mitingte kürtçe, zazaca ve türkçe selamlamalar yapıldı.

“LI DIJÎ DEHAQAN EM HEMU KAWANE” pankartıyla katıldığımız Newroz’da zalim Dehaklara karşı İsyancı Kawa’nın yaktığı ateşi büyüttük. Kutlamalar sırasında “Biji azadi biji anarşi”, “Serhildan Şoreş Anarşi”, “İsyan Devrim Anarşi”  “Newroz piroz be”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Biji Biratîya gelan”, “Disa disa serhildan azadiya kurdistan”, “Kürt halkına imha dayatılamaz” sloganları atıldı.

Kürsüye çıkarak BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, HDK Yürütme Kurulu üyeleri ve İstanbul Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder ile BDP İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak konuşmalar yaptılar.

Miting sırasında geçen yıl devletin yasakladığı Newroz kutlamaları sırasında polisin saldırısıyla hayatını kaybeden Hacı Zengin’de anıldı.

Mitingte Emeğe ezgi, Mikail Aslan, Serhado ve karadeniz’den Ayşenur Kolivar’ın şarkıları onurlu barışın, direnşin ve mücadelenin sesini yükseltti.

İstanbul’daki Newroz kutlamalarına Devrimci Anarşist Faaliyet, HDK bileşenleri, BDP, EMEP, EHP, Barış Anneleri, Mücadele Birliği, Devrimci Proleterya, ESP, Alınteri, BDSP, Kaldıraç, SODAP, AKADER, Halkevleri katıldı.

Selahattin Demirtaş konuşmasında “Bütün ezilenler el ele vermişler. İşte bütün ötekiler, işte yüz binler çözümün anahtarı budur diyorlar. Bu süreçten ne çıkacak diyenler, bu fotoğrafı dikkatle izlesinler. Bu meydanda Türk’üyle, Kürt’üyle, Ermeni’si, Süryani’si, Laz’ı, Çerkes’iyle, kadını erkeğiyle, öğrencisi emekçisiyle bir arada, kendi diliyle, kimliğiyle, kültürüyle, bayrağıyla, rengiyle yan yana yaşamaktır. İşte çözüm Kazlıçeşme Meydanı’ndaki duruştur” dedi.
9 81011 7 6 5 4
13 12

 

Sokak