Kışlaların içinde gençlerin, dışında çocukların ölümüne son!

Türkiyedeki militarsit yapı, altına imza atıp uluslararası sözleşmeleri hiçe sayarak vicdani ret hakkını tanımamakta, sayıları 400-500 bini bulan asker kaçaklarını ve vicdani retçileri “sivil ölüm”e mahkum etmektedir. 24 Aralık’ta tutuklanıp işkence gören ve halen tutukluluğu süren vicdani retçi Enver Aydemir, “ömür boyu hapis” riskiyle karşı karşıyadır.
Bütün bunlara rağmen, her geçen gün sayıları artan vicdani retçilere bir yenisi daha katılacak. Mutlu Haner, savaşın insan unsuru olmamak için, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesinde saat 14:30 da vicdani reddini açıklayacak.

Tarih: 29 Mayıs 2010 Cumartesi
Saat: 14.30
Yer: İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi

Vicdani ret açıklamasının ardından Barış İçin Vicdani Ret Platformu;
Van’da askeri kışlanın yanında patlayan bir bombanın, oyun oynayan çocuklardan 1’inin ölümüne, 3’ü ağır 4’ünün de yaralanmasına yol açan askeri mühümmat ve bombaların yol açtığı Kürt çocuklarının katliamına,
“Kimse beni zorla askere götüremez” diyerek evinin bodrum katında kendini asan 23 yaşındaki Uğur Yiğit’in durumuyla zorunlu askerlik sistemine, Van Başkale’de askerlik yapmakta olan 21 yaşındaki Sait Kızılkaya’nın “intihar”ıyla devam etmekte olan “şüpheli asker ölümleri”ne, dikkat çekmek için herkesi basın açıklamasına davet etmektedir.

Tarih: 29 Mayıs 2010 Cumartesi
Saat: 15.30
Yer: Galatasaray Meydanı

Barış İçin Vicdani Ret Platformu

Sokak