Köylüler, Herkesi Şirket Önünde Dayanışma Nöbetine Çağırıyor!

Kastamonu’nun Cide ilçesindeki Loç Vadisi’nde yapılması planlanan hidroelektrik santraline karşı çıkan yöre köylüleri ve yaşam savunucuları projeyi gerçekleştirecek olan Orya Enerji’nin Karaköy’deki binası önünde oturma eylemi başlattılar.
Oturma eyleminden önce bir basın açıklaması yaparak Orya Enerji’nin vadilerine yapmış olduğu saldırıdan bahseden sarı yazmalılar, şirket Loç vadisinden çıkana dek şirket önünde bekleyeceklerini ve oturma eylemini sürdüreceklerini dile getirdiler.
Şirketin mesai saatleri içerisinde şirketin giriş kapısı önünde dönüşümlü olarak bekleyeceklerini belirten köylüler, yaşamları yok eden enerji politikalarına karşı yaşamı savunan tüm duyarlı insanları dayanışmaya çağırıyorlar.
Köylerinden oturma eylemine katılmak için gelen Loç’lu kadınlar; “Dava süreci devam ederken iş makinelerini topraklarımıza soktular. Ağaçlarımızı kestiler. Köy meydanına şantiye binası yapmak istediler. Biz Loç Vadisi’ne sahip çıkıyoruz ve herkesi sahip çıkmaya davet ediyoruz. O yüzden de her gün burada oturacağız, yılmayacağız ve Orya Enerji vadimizden çıkana kadar eylemimiz sürecek” dediler.


Eylem sırasında çevik kuvvet polisi şirket kapısının önüne adeta etten duvar ördü. Köylülerin oturma eylemi HES projesi iptal edilene kadar da her gün sabah 08:00’den 18:00’e kadar şirket önünde sürecek.

Sokak