Maskotu Fişlediler!

İstanbul’da 28 Ağustos’ta başlayan Dünya Basbetbol Şampiyonası, organizasyonun sembolü olan “Bascat” kostümlerinin maskotluk işini yapan iki kişinin fişlenmesiyle başladı.

MAÇA 3 DAKİKA KALA SALONDAN ÇIKARILDILAR
Cenk Yürükoğulları ve Gürşat Özdamar, 26 Ağustos’ta provaları yapılan 28 Ağustos ise Dünya Basketbol Şampiyonası’nın sembolü olan “Bascat” kostümünün maskotluk işini yapmaya başladı.

Yürükoğulları ve Özdamar dün organizasyonun resmi açılış maçı olan Slovenya-Tunus maçı için salona çıkmaya hazırlandı. Ancak sahaya çıkmalarına 3 dakika kala polis oldukları söyleyen 2 kişi odayı girip kostümlerini çıkarmaların , saha giriş kartlarını teslim etmelerini, kostümü çıkarttıktan sonra şampiyonanın yapıldığı alanı terk etmelerini istedi.

İNSANLARIN GÖZÜNDÜ ŞÜPHELİ OLDUK
Yürükoğulları ve Özdamar, kostümleri çıkartıp soyunma odasından ayrıldıktan aynı polisler bu işte bir daha çalışamayacaklarını söyledi. Sonrasını şöyle anlatıyorlar: “Aynı emniyet yetkilileri keyfi bir şekilde bizi Abdi İpekçi Spor Salonu yanında dakikalarca bekletip bu spor salonuna nasıl girdiğimizi sorduktan sonra çantadaki kıyafetlerimizi yerlere döktü. Bizleri etraftaki insanların gözü önünde mağdur ve şüpheli durumuna düşürdü. Şüpheli konumunun gerekçesi olarak çantamızdan çıkan İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi kartviziti gösterildi. Yapılan GBT uygulamasından sonra herhangi bir sorun çıkmadığını ama artık bu işte çalışmadığımızı ve alanı terk etmemiz gerektiği söylenerek hiç bir gerekçe söylenmeden işimizden edildik.”

GEREKÇE MUHALİF OLMAMIZ
Yürükoğulları ve Özdamar, daha sonra şirket yetkilileri ile yaptıkları görüşmede muhalif oldukları gerekçesiyle işten atıldıklarını öğrendiklerini ifade etti.

Yürükoğulları ve Özdamar, şöyle dedi: “Şirket yetkililerinden öğrendiğimiz kadarıyla işten atılmamızın gerekçesi muhalif olmamızdır. Anlaşıldığı üzere varolan fişlenme ve gerekçesiz işten çıkartılmamızdan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve FİBA sorumludur.”

(etha)

Basın açıklamasına çağrımızdır;

Ben Cenk Yürükoğulları ve Arkadaşım Gürşat Özdamar 26 Ağustos’tan itibaren provalarla başlayan ve 12 Eylül’e kadar sürecek Dünya Basketbol Şampiyonasının sembolü olan ” Bascat ” kostümünün maskotluk işini yapmaya başladık. Fakat dün şampiyonanın resmi açılış maçı olan Slovenya – Tunus maçında sahaya çıkmamıza 3 dakika kala emniyetten gelen 2 kişi odaya girip kostümü çıkartmamızı , sahaya giriş kartlarmızı teslim etmemizi , kostümü çıkarttıktan sonra şampiyonanın yapıldığı alanı terk etmemizi söylediler . Kostümü çıkartıp soyunma odasından ayrıldıktan sonra bu işte çalışamayacağımızı söyleyen aynı emniyet yetkilileri keyfi bir şekilde bizi abdi ipekçi spor salonu yanında dakikalarca bekletip bu spor salonuna nasıl girdiğimizi sorduktan sonra çantadaki kıyafetlerimizi yerlere dökerek bizleri etraftaki insanların gözü önünde mağdur ve şüpheli durumuna düşürdü. Şüpheli konumunun gerekçesi olarak çantamızdan çıkan İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi kartviziti gösterildi. Yapılan GBT uygulamasından sonra artık bu işte çalışmadığımızı ve alanı terk etmemiz gerektiği söylenerek hiç bir gerekçe söylenmeden işimizden edildik.

Sonrasında şirket yetkililerinden öğrendiğimiz kadarıyla işten atılmamızın gerekçesi muhalif olmamızdır. Anlaşıldığı üzere varolan fişlenme ve gerekçesiz işten çıkartılmamızdan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve FİBA sorumludur. Bu adaletsiz durum karşısında yapıcağımız basın açıklamasına tüm duyarlı arkadaşlarımızı ve kamuoyunu daynışmaya bekliyoruz.

Basın açıklamasını 30 Ağustos Pazartesi günü Saat 18.00’de Zeytinburnu Abdi İpekçi Spor Salonu Önünde Yapacağız.

Sokak