Mezopotamya Sosyal Forumu Amed’de Başladı

“İnsanlık için özgürlük kazanacak” şiarıyla düzenlenen Mezopotamya Sosyal Forumu (MSF) Sendikaların, platformların, siyasi ve yerel örgütlerin katıldığı yürüyüş ile başladı.

Aralarında Karadeniz İsyandadır Platformu, YDG, ESP, DHF, Barış İçin Vicdani Ret Platformunun da bulunduğu kitle forumun gerçekleşeceği Sümerpark’a yürümek üzere Dağkapı meydanında toplandı. Devrimci Anarşist Faaliyet’inde ” EME HILWEŞİNIN DEWLETE, BİAFİRININ ANARŞİZME” yazılı pankartıyla katıldığı eylemi, yürüyüşe geçileceği esnada polis engellemeye çalıştı. Yaklaşık 2000 kişilik kitlenin etrafını 8 toma, 2 akrep ve yüzlerce çevik kuvvet sardı. Yürüyüşe izin vermeyeceğini belirten emniyet güçleri yalnızca pankartların kapatılması şartı ile Sümerpark’a kadar yürünebileceğini belirtti.

Kısa süren gerginliğin ardından “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganıyla birlikte yürüyüşe geçildi. Tomaların ve çevik kuvvettin eşlik ettiği yürüyüş esnasında Devrimci Anarşist Faaliyet de “İsyan devrim anarşi”, “Bütün devletler katildir”, “Biji azadi, biji anarşi” sloganlarını attı. Forumun gerçekleşeceği Sümerpark’a kadar devam eden yürüyüşün ardından eylem sonlandırıldı.

Sokak