Militarizme de, darbelerine de karşıyız.

Bizler, vicdani retçi Mehmet Bal’a, zorla tutulduğu askeri cezaevinde işkence yapılmasını protesto etmek için katıldığımız bir eylem sonrası gözaltına alındık. Hakkımızda ‘Halkı Askerlikten Soğutma’ suçlamasıyla, TCK 318’den dava açıldı. Bu davanın 4’üncü duruşması; 10 Eylül 2009 günü, saat 09.30’da, Beyoğlu 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Bu tarihin iki gün sonrası ise 12 Eylül. Askeri darbenin 29. yıldönümü.

Davamızın görüleceği mahkeme önünde bu günü, yalnızca 12 Eylül’e değil tüm militarist darbelere karşı, toplumun militarize edilmesine karşı bir eyleme çevirmek istiyoruz. Bizler ‘Halkı Askerlikten Soğutma’nın bir suç olamayacağını, aksine barışçıl bir uğraş olduğunu düşünüyoruz. Militarizmin bu zırhının delinmesi gerektiğini “Öldürmeyi reddetmek suç değildir” yazılı ortak pankartımızı açarak bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Bu çerçevede bizimle dayanışmak isteyen tüm kişi ve kurumları, 318’e ve askeri darbelere karşı ifadelere yer veren kendi dövizleriyle birlikte 10 Eylül 2009 Perşembe günü, saat 9:30’da Beyoğlu Adliyesi’nde olmaya çağırıyoruz.

Gürşat Özdamar, Mehmet Atak, Oğuz Sönmez, Serkan Bayrak

Sokak