Nuriye Semih Yalnız Değildir

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık eylemlerinin 19o. gününde Ankara Adliyesi’nde ilk duruşmaları gerçekleşti.

Duruşma öncesi adliye önünde çok sayıda avukat, baro başkanları, vekiller ve aralarında Devrimci Anarşist Faaliyet’in de bulunduğu bir çok devrimci örgütün gerçekleştirmek istediği basın açıklamasına polis saldırdı.  Nuriye ve Semih isimlerine tahammül edemeyen polisler,  39 kişiyi yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı.

Adliyeye girişlerde GBT yapılıp, adliye içerisine de su şişesinin bile içeri alınmadığı, “Nuriye ve Semih” isimlerinin söylenmesinin yasak olduğu, adliye koridorlarında gözaltıların yapıldığı bir duruşmada Ankara Jandarma Komutanlığı  “Yeterli personelim yok, kaçırılabilirler.”  bahanesiyle Nuriye ve Semih’in duruşmaya gelmelerini engelledi.

Duruşma devam ederken, polislerin adliye içinde ve dışında saldırıları ve gözaltıları sürdü. Polislerin adliye dışındaki devrimcilere saldırısı sonrasında Abdi İpekçi Parkı’nda toplanan devrimciler burada da polis saldırısına maruz kaldı. Nuriye ve Semih’in eylemlerini başlattıkları Yüksel Caddesi’nde bir kez daha devletin adaletsizliğini haykırmak isteyen devrimciler saat 18.00’de burada toplandı. Gün boyu olduğu gibi devrimciler bir kez daha polis saldırısı ve gözaltısına maruz kaldı.

Açlık eylemindeki Nuriye ve Semih’in yalnız olmadığını, direnişlerini büyüteceğimizi yeniden haykırıyoruz.

Nuriye Semih Yalnız Değildir
Açlık Eylemini Selamlıyoruz

Dayanışma, Sokak