Nuriye ve Semih’e Zorla Müdahale Cinayettir!

 

Açlık eylemlerinin 202. gününde gece yarısı 02:00 sularında Nuriye Gülmen’in Sincan Hapishanesi içerisinde hapishane hastanesinde bulunan odasına onlarca gardiyan ve doktor gelerek Nuriye’yi zorla “durumu kötü” bahanesiyle Ankara Numune Hastanesine götürdüler. Bu sırada Nuriye’nin refakatçısı kardeşi Beyza’da gardiyanların saldırısına uğradı.

Mahkemeye iki gün kala Nuriye Gülmen’in hastaneye zorla götürülmesi hem hastanede kendi rızası olmadan “sakat bırakmak adına” zorla müdahalenin önünü açtı. İlk duruşmaya jandarma tarafından götürülmedikleri için katılamayan Nuriye ve Semih’in ertelenen duruşması Sincan Hapishanesinde görülecek olmasına rağmen Nuriye’nin Ankara Numune Hastanesine zorla götürülmesi,  2 gün sonraki duruşmaya katılmasının da engellenmeye çalışıldığını göstermektedir.

Bizlerde Nuriye ve Semih için Dayanışma olarak Nuriye ve Semih’e yönelik yapılan gece yarısı operasyonuna karşı İstanbul-Kadıköy’de Süreyya Operası önünde “Zorla Müdahale Cinayettir!” pankartıyla basın açıklaması gerçekleştirdik.

Herkesi Nuriye ve Semih’in davasına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

28 Eylül perşembe günü Nuriye ve Semih’in ertelenen duruşması Sincan Hapishanesinde görülecek. Bizlerde “Nuriye ve Semih için Dayanışma” olarak orada olacağız. Herkesi dava günü Sincan Hapishanesi önüne bekliyoruz.

Nuriye ve Semih Yalnız Değildir!
Açlık Eylemini Selamlıyoruz!
Devrimci Yürekler Yıkılacak Hücreler!

Sokak