Patronlara ve Sendika Patronlarına Karşı Greif İşçisi Fabrikayı İşgal Etti

greif

Çuval üretimi yapan Greif fabrikasında taşerona son verilmesi, taşeron işçilerinin kadroya alınması, TİS taslağındaki taleplerin kabul edilmesi için fabrika yönetimi ile yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması sonucu, işçiler 10 Şubat günü fabrikayı işgal etti. Devrimci Anarşist Faaliyet olarak işgal alanına, Greif fabrikasına yaptığımız ziyarette, patronu ve özel güvenlik elemanlarını fabrikadan yollayan, fabrika etrafına barikatlar ören direnişçi işçilerle uzun süredir sürmekte olan direnişlerini ve gerçekleştirdikleri işgali konuştuk.

Dün (10 Şubat günü) Dudullu’daki fabrikada başlayan TİS görüşmelerinin uzaması süresince iş yavaşlatan işçiler, görüşmenin olumsuz sonuçlanması sonrasında ise Arnavutköy’deki fabrikayı terk etmeyerek kapıları kapattı ve işgali fiilen başlatmış oldu. Bugün ise Greif fabrikasının Arnavutköy’deki binasındaki işgali sürdüren işçiler, fabrikanın Dudullu’daki şubesinde ise üretimi tamamen durdurmuş vaziyette.

İşçiler bugün saat 16:00’da işgal fabrikasında bir basın açıklaması yaparak, örgütlenme çalışması duyulduğunda patronun bir arkadaşlarını işten atması karşısında 8 saatlik iş durdurma eylemiyle arkadaşlarını geri aldırdıklarını anlatarak gelinen aşamada patronun toplu sözleşme sürecinde işçileri hiçe sayması, taşeron işçileri ısrarla fabrikaya bağlı işçi olarak görmemesi, taşeron sistemi ve kölelik dayatmaları karşısında fabrikanın işgal edildiğini belirtti.

Açıklama boyunca kendilerini desteklemek konusunda tedirgin davranan sendikalara da seslenen Greif işçileri yaptıkları açıklamayı “Biz GREIF işçilerinin zincirlerimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yok. Bu nedenle tüm işçi kardeşlerimizi; emekten ve onurdan yana tüm insanlarımızı seyirci kalmamaya, haklı mücadelemize omuz vermeye çağırıyoruz.  Zafer bizim olacak. Zafer tüm işçi sınıfının olacak.” sözleriyle sonlandırdı.

Taşeron adı altında, işçileri bölme ve kölelik koşullarını dayatma politikalarına karşı girişilen bu haklı mücadelede, öz-örgütlenmenin filizlerini işgal fabrikasında atan Greif işçilerini selamlıyoruz. Onların mücadelesini görmezden gelen, patron yanında tavır alan tüm sendika patronlarına karşı herkesi Greif işçilerinin mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz!

greif direniş greif işçi greif işgal greif mücadele greif istanbul

Sokak