Sarıyazmalılar avrasya maratonunda da isyanda!

Senoz ve Loç vadisine HES yapılmasına karşı verdikleri mücadeleyi her geçen gün büyüten sarıyazmalılar, bugün yapılan Avrasya Maratonu’nda, herbirinin üzerinde ‘SENOZ’DA LOÇ’TA HES’E HAYIR’ın harflerinin olduğu şemsiyelerle Boğaz Köprüsü üzerinde eylemdeydi.

Maraton yürüyüşünün başlamasıyla beraber anadolu yakasındaki toplanma yerinden sloganlar eşliğinde yürüyen sarıyazmalılar, köprüye gelindiğinde ellerinde kapalı olarak tuttukları şemsiyeleri bir bir açarak, üzerinde yazan harflerin yanyana gelmesinden dev bir pankart görünümünde dört sıra halinde SENOZ’DA LOÇ’TA HES’E HAYIR yazısını oluşturdular.

Köprünün orta noktasına yaklaşıldığında sarıyazmalılar, şemsiyelerini yanyana getirerek bir süre de tek bir cümle halinde yürüdüler.

Her yaştan sarıyazmalı eylemcinin olduğu yürüyüşte  ‘siz yapın biz yıkarız’, ‘dereler özgürdür, özgür akacak’, ‘hes nerde, isyan orda’, ‘sarıyazma darda herkes isyanda’, ‘dereler halkındır, şirketlerin değil’ sloganları atıldı, ‘sarıyazma bayraklar’ marşı söylendi.

Çevredekilerin de zaman zaman sloganlara destek verdiği yürüyüş, köprünün avrupa yakasındaki çıkışında yine ‘şirketlere isyan’ çığlıklarıyla tamamlandı.

Sokak, Toprak