SELANİK’te DEVRİMCİ ANARŞİST FAALİYET’lilere BASKIN!

daf

Yunanistan Selanik’te Devrimci Anarşist Faaliyetlilere Polis Baskını!

Selanik’te anarşist örgütlenmelerin düzenlediği ve dünyanın birçok bölgesinden anarşistlerin katıldığı Doğrudan Demokrasi Festivali’ne katılan Devrimci Anarşist Faaliyetli 6 yoldaşımız, festivalin birinci gününün bitişinde polis ablukasına alınarak aranmak istendiler. Çıkan gerginlik sonrasında Devrimci Anarşist Faaliyet’ten bir yoldaşımız gözaltına alındı.

Festivalin 3. gününde konuşma yapacak yoldaşlarımız, festival mekânı olan Selanik Üniversitesi’nde ilk gün stant açarak broşür dağıttı. Festivalin birinci gününün bitişiyle, Selanik Üniversitesi’nden ayrılan yoldaşlarımızın etrafı, White Tower Meydanı’nda 40 motorlu ve 4 minibüs polis tarafından sarıldı ve yoldaşlarımıza pasaport kontrolü, üst-çanta araması yapılmak istendi. Baskın esnasında Yunanistan polisinin “Selanik’e niçin geldiniz, Selanik ve Atina’yla bağlantınız nedir” sorularıyla karşılaşan yoldaşlarımızın polisin bu uygulamasına karşı koyması üzerine yaşanan gerginlik esnasında bir DAF’lı gözaltına alındı. Savcılığa çıkarılmak için bekletilen yoldaşımız Berk Ronayla ve Devrimci Anarşist Faaliyet’le dayanışma göstermek isteyen anarşistler karakol önünde toparlandılar.

Selanikli yoldaşların, baskın dâhil karakol ve mahkeme süresince yanımızda olacak tüm anarşist avukatların dayanışmasını selamlıyoruz.

Gelişmelerle ilgili bilgilendirme duyurulacaktır.

 

Baskılar Bizi Yıldıramaz!

Yaşasın Devrimci Anarşist Faaliyetimiz!

Sokak