ŞENGAL’DE, KOBANE’DE VE TÜM ROJAVA’DA IŞİD DEHAK’TIR HALKLAR KAWA

Emhemu SiteKürdistan’da çıkarları için savaş çıkaran devletler ve kapitalizm tarafından “üretilmiş şiddete” yani IŞİD’e karşı koyan halkların savaşı yaşanıyor. Bölge üzerinde rant stratejisi olan devletlerin adeta taşeronluğunu yapan IŞİD, islam devleti ve cihat naralarıyla halklara saldırısını sürdürüyor. Halklar açlık ve susuzluk çekiyor, hastalanıyor, yaralanıyor, göçüyor ve ölüyorlar. Bu var-yok olma mücadelesinde savaşıyorlar. Halklar toplantı masalarında entrikalar için değil, strateji için değil, rant için değil, özgürlükleri için savaşıyorlar. Çünkü özgürlük yok olma tehlikesinde var olmaktır. Çünkü özgürlük yaşamaktır. Dehak’lara karşı koyarak yaşamı savunan Kawa’nın savaşı gibi.
Şimdi ABD’si, AB’si, TC’si yani bölge üzerinde rantı olan tüm devletler çeşitli açıklamalarla aslında rahatsız olmadıkları bu “üretilmiş şiddete” karşı yani IŞİD’e karşı koalisyonlar kuruyorlar, kurulan koalisyonlarda pozisyonunu beğenmeyenler entrikalara başlıyor, ilişkiler geriliyor ve sonra tekrar gevşiyor, alınan kararlardan vazgeçiliyor, sabah söyledikleri akşam söylediklerini tutmuyor, adeta yanıyor dönüyorlar. Zaten bu devletlerin en belirgin özelliğidir. Devletlerden dik durması beklenemez çünkü devletin omurgası olmaz. Bu omurgasızlık içerisinde tek isteği rant olan devletler, dün IŞİD’i kurarlar, bugün istemezler, yarın islam devletini tanırlar. Halklar ise dün olduğu gibi bugün de yarınları için, özgürlükleri için her daim savaşacaklar. Rojava’da yaşamı savunan, savaşan herkese selam olsun.
Devletlerin ve kapitalizmin tüm entrikaları yıkılacak, üretilen şiddet tükenecek, IŞİD özgürlük savaşçılarına yenilecek ve kazanan yine halklar olacaktır. Biz özgürlüğe olan inancımızı Dehak’a karşı koyan Kawa’dan alıyoruz. Ve nice Dehak’lara karşı koyan nice yoldaşlarımızdan alıyoruz.
DEHAK’LARA KARŞI HEPİMİZ KAWA’YIZ.

Sokak