“Sosyal, Sınıfsal ve Enternasyonal Dayanışma İçin Özgürlükçü Festival”deydik

Anarşist Politik Örgütlenme (APO)’nin çağrısıyla Atina Üniversitesi’nde 5-7 Temmuz arasında  gerçekleştirilen Sosyal, Sınıfsal ve Enternasyonal Dayanışma İçin Özgürlükçü Festival’e Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF) olarak katılım gösterdik.

Festivalin 1. gününde; IFA (Fransa) ve APO’nun katılımıyla “aşağıdan sosyal ve sınıfsal mücadeleler” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Üniversitelerde örgütlenme yapan örgütlerin katılımıyla “Anarşist öğrenci olmak ne anlama gelir?” başlıklı bir tartışma yapıldı. “Yunanistan’dan Türkiye’ye Özgürlük için Kadın Mücadelesi” başlıklı sunumda APO bileşeni bir kadın örgütlenmesi olan Patriyarka Karşıtı Grup’un önsözüyle Anarşist Kadınlar TC topraklarında kadınların konumu ve kadın özgürlük mücadelesine dair bir sunum gerçekleştirdi.

Festivalin 2. gününde “Modern Totaliteryanizm, Savaş, Milliyetçilik ve Faşizm” başlıklı bir sunum APO ve FAO (Slovenya ve Hırvatistan)’ın katılımıyla yapıldı. Eğitimin yeniden yapılandırılması başlıklı bir tartışma Arodamos Anarşist Öğrenci Kolektifi tarafından gerçekleştirildi. “İşgal evleri ve mücadelenin özyönetimle işleyen alanları” başlıklı bir sunum FAO ve Yunanistan’dan birçok işgal evinin katılımıyla gerçekleştirildi. APO bileşeni bir yayın kolektifi tarafından ilk kez Yunanca’ya çevrilen, Martha Ackelsberg’in yazdığı Mujeres Libres (Özgür Kadınlar) isimli kitaba ve 1936 İberya Devrimi’ndeki kadınlara dair bir sunum yapıldı.

Festivalin 3. gününde “Devletin ve Kapitalizmin Doğayı Yıkım ve Yağmasına Karşı Mücadeleler” başlıklı sunuma; Halkidiki’de altın madenine karşı, Mesochara’daki HES’e karşı, Epirus’taki petrol çıkarma girişimlerine karşı ve başka birçok bölgede ekolojik yıkıma karşı direnen yaşam savunucuları da katıldı. APO tarafından “Devlet Baskısı, Anti-terörist Yasalar ve OHAL” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Zapatist kadınların çağrısıyla Chiapas’ta 2018 8 Mart’ında 1.si gerçekleştirilen “Mücadele Eden Kadınların Uluslararası Toplantısı’nın aktarımı yapıldı.

Festivalin son sunumunu Devrimci Anarşist Faaliyet olarak biz gerçekleştirdik. Sunumda, yaşadığımız toprakların ekonomik, siyasi ve kültürel açılardan durum tespitinin ardından OHAL’le yükselen baskıya değindik. Devletin ve kapitalizmin topyekûn saldırısına karşı verdiğimiz bütünlüklü mücadelemizi, mücadele alanlarımızı anlattık.

Yaşasın Anarşist Dayanışma!

Yaşasın Devrim, Yaşasın Anarşizm!

 

Devrimci Anarşist Faaliyet

 

Sokak