Suruç Katliamı’nın Üçüncü Yılında Sokaklardaydık!

 
Üç yıl önce bugün devlet ve devlet destekli IŞİD tarafından Suruç’ta katledilen 33 devrimciyi anmak için bugün sokaklardaydık.
 
Üç yıl önce patlamanın olduğu saatte, 11:45’te eş zamanlı olarak Alper Sapan’ın, Ece Dinç’in, Vatan Budak’ın mezarları başında anma gerçekleştirdik.
 
Her ayın 20’sinde Kadıköy, Halitağa Caddesi’nde Suruç Aileleri İnisiyatifi’nin düzenlediği 33 dakikalık oturma eylemine, polisin bütün engellemelerine rağmen katıldık.
 
Ardından Gençlik Örgütleri’nin çağrısıyla saat 19:00’da Süreyya Operası önünde toplanıldı. Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’na yürümek ve katledilen yoldaşları için orada bir anma gerçekleştirmek isteyen devrimcilere polis saldırdı. Saldırıda aralarında yoldaşımız İlyas Seyrek’in de bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.
 
Saat 21:00’da Khalkedon Meydanı’nda, engellenmeye çalışılan basın açıklamasını gerçekleştirmek ve gözaltılarla yılmayacağımızı bir kez daha göstermek için yeniden toplanıldı. Polisin yine tehdit ve engelleme çalışmalarına rağmen anma ve basın açıklaması gerçekleştirilerek eylem sonlandırıldı ve gözaltına alınan yoldaşlarımızın tutulduğu Rıhtım Karakolu önüne geçildi. Gözaltılar henüz serbest bırakılmadı.
 
Üç yıl önce bugün 33’ümüzü bombalarla katlederek bizi yıldıramayanlar, elbette bizi gözaltılarla da tutuklamalarla da yıldıramayacaklar. Özgür bir yaşama olan inancımızla, gerçek adaleti kazanana dek sokaklarda olmayı, mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Kavganız Kavgamızdır!
 
Suruç’ta katledilen 33 anarşist ve sosyalist devrimcinin hesabı sorulacak!
 
Katil devlet hesap verecek!

Dayanışma, Sokak