Teferruat olmaktan kaçınmadıkça yıkılacak bu devlet!

teferruatTaksim’den Agos Gazetesine doğru yapılan Hrant Dink anma yürüyüşüne Nor Zartonk Ermeni Kültür Derneğinin çağrısıyla Devrimci Anarşist Faaliyet olarak katıldık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da aynı caddede yürüyenler sembolik olarak caddenin ismini Hrant Dink caddesi olarak değiştirdiler.

Devlet bundan yedi yıl önce Hrant Dink’i katletti, sözde adaletiyle tetikçilerini korudu. Bundan yedi yıl önce Agos Gazetesinin önünde arkasından vurularak öldürülen bir Ermeni’ydi Hrant, devletin yüzüne bakmadığı bir Ermeni. Zaten Ermeniler TC için hep teferruattır ya. Geçen yedi yılda bunun bir kanıtı olmadı mı?  Hrant’ın yedi yıldır süren davasının savcısıyla Ethem’in davasında uyuyan, horlayan savcı aynı değil mi?

Devlet, otoritesini sarsan, adaleti saraylarda değilde sokaklarda arayanları hep teferruat görmüş ve katletmiştir. 2014 ‘de kardeşlerimiz polis kurşunuyla, ordunun bombalarıyla katledildiler.

Adalet ve özgürlük uğruna direnenler devlet için hep teferruat oldular. Ancak biliyoruz ki; adalet ve özgürlük için direnenler, teferruat olmaktan kaçınmadıkça yıkılacak bu devlet. İşte o zaman direnenler kazanacak; Abdullah, Ahmet, Ali İsmail, Ethem, Hasan, Medeni, Mehmet ve Hrant ve katledilen tüm kardeşlerimizin teferruat görünen yaşamları işte o gün adalet ve özgürlük olacaktır.

Devrimci Anarşist Faaliyet

 

Sokak