Teferruatlar’la Taksim’den Agos’a: “Hepimiz Teferruatız”

Devletin, “söz konusu vatansa” deyip katlini vacip olarak gördüğü TEFERRUATLAR, her yıl olduğu gibi bu yıl da Taksim’den Hrant Dink’in vurulduğu Agos Gazetesi önüne yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesi ve sonrasında  her yıl 19 Ocak özel sayısı çıkartılan TEFERRUATLAR ANISINA gazetesinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Saat 13.30’da Taksim Tramvay Durağı’nda biraraya gelen Teferruatlar, gazete dağıtımı gerçekleştirdikten sonra “TEFERRUATLAR” yazılı pankart açarak Hrant Dink’in katledildiği yere  Agos Gazetesi önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık  “Devlet yaparsa katliam yapar”, “Bütün devletler katildir”, “Katil devlet hesap verecek”, “1915 Katliam, Dersim Katliam, Maraş Katliam, Roboski Katliam, Xalepçe Katliam”, “Ceylan Önkol Teferruat, Şerzan Kurt Teferruat, Uğur Kaymaz Teferruat, Aydın Erdem Teferruat, Sevag Şahin Teferruat, Hrant Dink Teferruat, Hepimiz Hrant’ız Hepimiz Teferruatız”, ” Hrant’ın Katili Kürdistan’da İşgalci”, ” Yaşasın Halkların Kardeşliği”, ” Bîjî Biratîya Gelan”, ” Katil Devlet Yıkacağız Elbet”  sloganları atıldı.

Agos Gazetesi önüne gelen Teferruatlar burada gerçekleştirilen anma programına katıldı. Bu alanda da gazete dağıtımı gerçekleştiren Teferruatlar, programın bitiminden sonra Taksim Meydanı’na sloganlarla yürüdükten sonra burada eylemini sonlandırdı.

Dayanışma, Sokak