Türkiye'de, Yunanistan'da, her yerde devlet öldürüyor!

Yunanistan’la dayanışma amacıyla, dün saat 19.00 da Galatasaray Meydanı’nda toplanan kara-kızıl bayraklı anarşistler ve çeşitli kurumlar “Türkiye’de, Yunanistan’da, her yerde kapitalist devlet öldürüyor! İsyan her yerde” pankartı açarak Yunan Konsolosluğu’na doğru yürüyüşe geçti.

Çeşitli dövizlerin yanı sıra Yunanca “Hepimiz Alex’iz” dövizleri taşıyan kitle, sık sık “Hepimiz Alex”iz, hepimiz Uğur Kaymaz’ız”, “Atina’da düşene, dövüşene bin selam”, “Atina’da direniş, Amed’de serhildan kazanacak” ve “İsyan Devrim Anarşi” sloganları attı. Yürüyüş sırasında alkışlarla destek veren halkın bir kısmı da eyleme katıldı.

Yunanistan konsolosluğu yakınında barikat kuran polise tepki gösteren kitle, “Polis bize kimliğini göster” sloganını attı. Kurumlar adına Levent Dölek bir açıklama yaptı. Yunanistanda direnişçilerin Nazım Hikmet’in dizeleriyle eylem çağrısı yaptıklarını hatırlatan Dölek, “Bizler burada, Yunanistan’da genel grev yapan işçiler ve ayağa kalkan gençlerle tam bir dayanışma içinde olduğumuzu ve mücadelelerini sahiplendiğimizi göstermek için bulunuyoruz” dedi. (Fotoğraflar: Ali ÖZ)


Sokak