Uluslararası Anarşist Federasyon’dan ISMACO İşçileriyle Dayanışma Eylemi

Dünyanın en zengin erkeklerine Ermenegildo Zegna markalı gömlekleri üreten ISMACO işçilerinden üçü Deri-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılmış ve 18 Aralık’ta Tuzla Serbest Bölge önünde direnişe başlamışlardı. Sendikaya üye olan beş işçi daha ise 26 Nisan Cuma günü işten atıldı. Patronun bütün yıldırma politikalarına karşın 120 günü aşkın süredir devam eden ISAMCO direnişine, IFA(Uluslararası Anarşist Federasyon)’dan dayanışma eylemi geldi.

Sendikalı oldukları için işten atılan ve Tuzla Serbest Bölge’de patronun yoğun baskısına rağmen direnmeye devam eden ISMACO işçileri için İtalya’da dayanışma eylemi yapıldı.  IFA (International of Anarchist Federations), 17 Nisan günü İtalya’nın Torino kentinde bulunan Ermenegildo Zegna önünde bir eylem gerçekleştirdi. İtalyan menşeili bir marka olan Ermenegildo Zegna’nın Torino’da bulunan büyük mağazalarından birinin önünde yapılan dayanışma eyleminde, direnmeye devam eden ISMACO işçilerinin mücadelesine ve bu direnişte yalnız olmadıklarına vurgu yapıldı. Mağaza çalışanlarının ve polisin aldığı güvenlik önlemlerine karşın gerçekleştirilen eylemde, ISMACO işçilerinin direnişini anlatan bir bildiri dağıtıldı.

Mağaza önünde bir basın açıklaması gerçekleştiren IFA, Ermenegildo Zegna’nın sendika ve işçi düşmanı tavrını deşifre etti. Basın açıklaması Tuzla’da direnmeye devam eden ISMACO işçileri için yapılan dayanışma çağrısıyla sonlandırıldı.

Dayanışma, Sokak