Üniversitelilerden oturma eylemine destek: ‘Barajlara mühendis olmayacağız’

Loç Vadisi’nde ve coğrafyanın dört bir yanında yaşamı yokedecek olan HES’lere karşı Sarı Yazmalıların ve yaşam savunucularının başlattıkları oturma eyleminin 8. gününde İstanbul Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri destek ziyareti gerçekleştirdi.

8. gününde hidroelektrik santrallerine karşı direniş büyüyor. Öğle saatlerinde enstrümanlarıyla ziyarete gelen Son Irmak Doğa Orkestrası ezgileriyle direnişçilerin içini ısıtırken, Loç halkının mücadelesinde yalnız olmadığını şarkılarıyla dile getirdiler.

Öğleden sonra, hafta içerisinde İstanbul Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi kampüslerinde yapılan direniş desteği çağrısıyla bir araya gelen üniversiteliler Loç’lular ve yaşam savunucularının sesine ses kattı. ” Barajlara Mühendis Olmayacağız ” pankartıyla desteğe gelen Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri kapitalist sistemin çarkına hizmet etmeyeceklerini, sistemin sunduğu talan projelerinin parçası olmayacaklarını vurguladı. İstanbul Üniversitesi öğrencileri ” Köyüme, Suyuma, Kültürüme DOKUNMA ” pankartıyla direniş ziyaretini gerçekleştirdi. Asimilasyon çalışmalarının son bulmadığını, Karadeniz’de asimilasyonun hidro elektrik santralleriyle tekrar canlandırıldığına vurgu yaptılar. Ardı arkası kesilmeyen sloganlarla direnişi güçlendiren üniversiteliler; direnişin duyurusunu kampüslerde daha güçlü ve örgütlü bir şekilde örüp ziyaretlerine devam edicekleri sözünü verdiler. Eylem akşam saatlerinde söylenen türküler ve marşlarla, ertesi sabah 9.00’da şirket önünde buluşulmak üzere sonlandırıldı.

Sokak, Toprak