UNUTULAMAZ, AFFEDİLEMEZ

 

unutulamaz affedilemez1

 

UNUTULAMAZ, AFFEDİLEMEZ

Unutulamaz affedilemez2

Bugün, 10 Ekim günü, birçok farklı sendika, dernek ve örgütün katılımıyla, Ankara’da düzenlenmek istenen “Emek, Demokrasi ve Barış Mitingi”ne yönelik bir saldırı yaşandı. Geçtiğimiz Haziran ayında Amed’de, Temmuz ayında Pirsus’ta olduğu gibi, bugün de Ankara’da patlayan bombalar, onlarca kişiyi katletti.

Devletin savaş politikalarına, farklı iktidar odaklarının savaş çıkarcılığına karşı, coğrafyanın birçok farklı şehrinden biraraya gelen binlerce kişinin ortasında patlayan bombalar, savaşa karşı barışı, yaşamı, özgürlüğü isteyenleri katletti bugün.

Şu ana kadar, 30’dan fazla kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce insanın yaralandığı bu patlama, tam da 1 Kasım seçimleri yaklaşırken iktidarların gözünü bürüyen kan hırsının bir yansıması. Amed’de, Pirsus’ta, Cizîr’de katledenler, bugün de Ankara’da onlarca kişiyi katlederek, halkları korkutmaya, savaş politikalarıyla yıldırmaya ve özgürlük mücadelesinden vazgeçirmeye çalışıyor.

İktidarlar bilmelidirler ki, ne pahasına olursa olsun, bizleri gözaltına alıp tutuklasalar da, üzerimize bombalara yağdırıp katletseler de, ne onlardan korkacağız ne de savaş politikalarına biat edeceğiz.

Yeni bir dünya için, özgür bir yaşam için, Amed’de, Pirsus’ta, Cizîr’de, Ankara’da katledilenler UNUTULAMAZ, katledenler AFFEDİLEMEZ!

Bildiriler, Sokak