Vicdani retçilerin sayısı 137’ye ulaştı

6 Kürt genci İHD İstanbul Şubesinde vicdani retlerini açıkladılar. Böylece vicdani reddini açıklayanların sayısı 137’ye ulaştı. Ret açıklayan 6 kişiden 3’ü kadın. Gençler “Kardeş kanı dökmemek ve yaşanan bu savaşın sonlanması için vicdani reddimizi açıklıyoruz” dediler.

Vicdani ret açıklamaları şöyle;

Abdullah Dündar:17 yaşındayım. Sirtli’yim ve Kürt’üm. Ölmeye ve öldürmeye karşı olduğum için vicdani reddimi açıklıyorum.

Dilan Erol: Batman doğumluyum. Kirli savaştan dolayı dünyaya geldiğim topraklarda bu güne kadar acı, ölüm, işkence ve zorbalık eksik olmadı. Bu militarist otoritenin baskısı üzerimde psikolojik etkiler bırakmıştır. Bu nedenle Kürt bir kadın olarak vicdani reddimi açıklıyorum.

Zeynep Çelik: Bitlis’liyim.Kardeşlerimizi öldürme politikalarını ret ediyorum. Benim iki amcamın oğlu asker ve bir amcamın kızı da gerilla.Kardeş kanı dökülmesin, artık bunlar bitsin diyoruz ve bir Kürt kadını olarak vicdani reddimi açıklıyorum.

Gökhan Dağ: İstanbul doğumluyum. Bu savaş bitsin, kardeş kardeşin kanını dökmesin diye vicdani rettimi açıklıyorum.

Ali Ekber Toprak: Sistemin bana dayattıklarını ret ediyorum ve vicdani reddimi açıklıyorum.

Helin: Batman doğumluyum. Kürt gençlerini zorla askere gönderek kendi öz değerlerine, kendi insanlarına karşı savaştırıyorlar. “Askersin” diyerek her istediklerini yaptırıyorlar. Bu insanları insanlıktan çıkarmaktır. Bunun karşısında olduğum için vicdani ret diyorum.

Sokak