Bu kış çok sıcak geçecek!

İstanbul Ahali, doğalgaza yapılan yüzde 22,5’luk zammı fatura yakarak protesto etti. Taksim meydanına soba kuran gruba vatandaşlar da destek verdi. Zamlı faturalarını sobada yakan grup “bu kış sıcak geçecek” dedi.

Doğalgaza yapılan yüzde 22,50 oranındaki zammı protesto eden bir grup İstanbul Taksim meydanında kurdukları sobada İGDAŞ faturalarını yaktı. “Evlerimizi ısıtamıyorsak sokakları ısıtırız” diyen gruba vatandaşlar da faturalarını yakarak destek verdi.

Tramvay durağında bir araya gelen 20’yi aşkın kişi ellerinde “Yuh!”, “Çüş!” ve “Oha!” yazan pankartlar taşıdı. “BOTAŞ faturayı Meclis’e yolla”, “Zulmün faturası ödenemez”, “Zamlara karşı isyan ateşi” sloganları atan grup adına basın açıklamasını okuyan Özgür Tevfik hükümete seslendi: Elinizi cebimizden çekin!

“Gözlerimiz televizyon ekranlarına kitlenmiş ‘kriz Türkiye’ye uğrar mı?’ hikayelerini dinlerken kafamıza bastıran postalları görmeyelim istiyorlar. Baştan ayağa çürümüş sistemin yaydığı pis kokulara ses çıkarmamak, patronların dayattığı acı reçetelere isyan etmememiz için halkı açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar. Ve cebimizde gezinip duran ellerini hissetmememiz için kriz yok tekerlemeleri okuyorlar…”

“Zam… zam… zam…”
Enflasyonu tek haneli rakamlara indirdiğini iddia eden Hükümetin doğalgaza bir gecede yüzde 22.5, son sekiz ayda yüzde seksen, elektriğe tek kalemde yüzde 10, Ekim ayında gıda fiyatlarına yüzde 13 zam yaptığını hatırlatan Tevfik tek rakamlı enflasyon bu mu diye sordu.

“Ekonomi rayında, vatandaşın da karnı tok diye buyuruyorlar. Evet efendilerin yalanlarına, vatan millet nutuklarına, aynı gemideyiz masallarına karnımız tok. Bize dokunmaz dedikleri krizin faturasını bizden çıkartanlara çüş! Hayatımızı alt üst eden zamlara oha! Ekmeğimizi, evimizi, toprağımızı gasp eden kapitalizme yuh diyoruz!”

“Zamları yapanların ve uygulayanların halkın çaresiz olduğunu, susacaklarını, ve kabulleneceklerini sananların yanıldıklarını” söyleyen Tevfik “çaresiz değiliz, bu kış çok sıcak olacak” dedi.

Eylem faturaların sloganlar eşliğinde yakılmasıyla son buldu.

Sokak