12 Haziran’da Köleleştiren Eğitim’e Karşı Kara Bayraklarla İsyan’a !

“BİZİ BİR SEN ANLADIN, SEN DE YANLIŞ ANLADIN.” (Bir halk deyişi)

Dilimizde tüy bitti “hayat 180 dakikaya sığmaz” diye. Meğerse efendiler bizi izliyorlarmış. Anlamaya çalışmışlar man kafalılar. Anlamışlar da… Ama yanlış anlamışlar.

Önce sınav süresini 195 dakika yaptılar, “180 dakikaya sığmıyorsa birkaç dakika daha verelim” der gibi.

Sonra baktılar ki bu gençler yine isyanda “ÖSS’ye OKS’ye karşıyız” diye sokaklara inip, meydanları dolduruyorlar. Bu sefer sınavın ismini değiştirdiler: OKS’yi 3’e bölüp SBS; ÖSS’yi 2’ye bölüp YGS ve LYS yaptılar, LYS’yi de kendi içinde 5’e böldüler.

Zahmet edip bildirilerimizi de okusalarmış, neye neden karşı olduğumuzu anlayacaklarmış ama…

Tekrar ediyoruz, bizler sizin bu saçma sapan eğitim sisteminizin her şeyine karşıyız. Çünkü siz bizleri, eğitilecek beyinsizler olarak görüyorsunuz. Bizler eğitilmeye muhtaç değiliz, ihtiyacımız olan bilgiyi ona sahip olanlardan özgürce paylaşarak edinebiliriz. Hayatlarımızı paylaşma ve dayanışma ile devam ettirebiliriz.

Zaten sizin sisteminiz bilgiyi insanlara vermek üzerine değil, bilgiyi sadece belirli bir kesime vermek üzerine kurulu. Kendi hükümranlık sisteminizi devam ettirmek için itaatkâr insanlar istiyorsunuz ve bu sınavlarla esasen kimin daha itaatkâr olduğunu bulup onları şirketlerinizde, devlet dairelerinizde, ordunuzda istihdam ediyorsunuz. Çünkü bu sınavı geçecek olanlar söylenenleri aynen yerine getirip uslu çocuklar olarak derslerini çalışmış, “olaylara molaylara da karışmamışlardır.”

Ama biz öyle miyiz ki? Bizler başka işimiz yokmuş gibi Tekel işçilerinin eylemine destek veren yaramaz çocuklarız. Sizi Zonguldak’ta madenlerde, fabrikalarda işçileri öldürmekle; Kürt halkının haklarını ellerinden almakla, sonra da “bize taş attı” diyerek çocuklara “terörist” etiketi yapıştırmakla suçluyoruz. Kışlalarınızın içinde dışındaki ölümleri sorgulamaya kalkışıyoruz boyumuza bakmadan. Daha neler neler.

Bizler bu düzenin herhangi bir şeyi olmayı kabul etmiyoruz. Ne öğrencisi, ne askeri, ne de başka bir şekilde kölesi olmayacağız. Çünkü bizler sıraya dizilmeye, emir almaya, sınanmaya, elenmeye karşıyız. Neden mi? Rekabete dayanan herhangi bir anlayışı, yarışmayı reddediyoruz. Ama anlamamakta ısrar ediyorlar. Çünkü işlerine gelmiyor.

Biz 12 Haziran Cumartesi günü Kadıköy’den tüm bunları kara bayraklarımız ve sloganlarımızla tekrar haykıracağız. Sen de liseli arkadaş bize katıl, seslerimizi birleştirelim, güçlerimizi yarışmalarda sınavlarda harcamak yerine dayanışma içerisinde bu sömürü düzenini yıkmak için birleştirelim.

lafisyanda.org

Tenefüs