Beyazıt’ta Gözaltılara ve Faşist Saldırılara Karşı Açıklama


Dün sabah saatlerinde İstanbul Üniversitesi Merkez kampüste Robosky Katliamına ilişkin afişlerin ÖGB (Özel Güvenlik Birimi) tarafından sökülmesinin ardından güvenlikle öğrenciler arası gerginlik yaşanmıştı. Daha sonrasın da X-ray cihazlarının kapatılıp faşistlerin satırlarla ve bıçaklarla içeriye alınmasıyla beraber Devrimci Öğrenciler faşistlere müdahale etmişti. Faşistlerin uzaklaştırılmasından sonra polis okula girip 40’a yakın öğrenciyi gözaltına almıştı.

Bügün ise gözaltına alınanlar arkadaşlarla dayanışmak ve faşist-polis saldırılarını protesto etmek amacıyla Beyazıt Meydanında basın açıklaması gerçekleştirildi.
Eylem Laleli Edebiyat Fakültesinden çıkan öğrencilerin faşist-polis baskılarına karşı sloganlar atarak yürüyüşe geçmesiyle başladı. Merkez kampüse yapılan yürüyüşün ardından Beyazıt Merkez kampüsünden çıkan öğrencilerle birlikte basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklama öncesinde öğrencilerden birinin annesi Ferdane Kösedağ “Bu bir sağ-sol çatışması değil, bu tamamen faşizan bir baskıdır. Ben çocuğumu okula gönderirken korkuyorum. Sabah sağlam gittiğinde akşam neresinden satırlanır, neresinden bıçaklanır, korkuyla akşama kadar bekliyorum”, “Polis, güvenlik, faşistler el ele vererek öğrencileri susturmaya çalışıyorlar. Ama ben kendi çocuğuma susmasını önermiyorum. Sonuna kadar destekliyorum” dedi.

Açıklama süresince atılan sloganlarla devletin Robosky de yaptığı katliam protesto edildi. Eylem sonrasında gözaltındaki devrimcilerle dayanışmak üzere toplu bir şekilde Çağlayan Adliyesine gidildi.
Savcılığa çıkarılan öğrenciler öğleden sonra serbest bırakıldı.

Tenefüs