Sistemden mağdur tüm gençlere çağrı: LAF’ını söyle!

3 saatte 1 kitap bitirilir, 3 dergi okunabilir, 20 gazete okunabilir, 1 miting yapılır, 1 film izlenir, 2 oyun izlenir, İstanbul’dan Ankara’ya gidilebilir, hayatının öyküsü yazılabilir, 1 kere boğaz turu atılır, İstiklal boydan boya 5 kere yürünebilir, örgütlü bir şekilde İstanbul yakılabilir, 2 maç alınabilir, İstanbul trafiğinde geçebilir, arkadaşlarla çay içilebilir, 5 kere okey, 7 kere tavla oynanabilir, 3 albüm dinlenebilir, 1 konsere gidilebilir… Oysa devlet “eğitim” sattığı ve tek tipleştirdiği gençlere daha eğlenceli bir şey öneriyor! “Klakson çalmak yasaktır!” Hayatınız boyunca O “3 saati” beklerken hiçbir 3 saati yukardakileri yaşamak için harcayamayacaksınız. Sistem beklememizi ister, biz beklerken her “3 saat” içinde onlarca insan iş kazasından ölebilir, onlarca insan gözaltına alınabilir, onlarca köy yakılabilir, yüzlerce insan öldürülebilir, binlerce kadın kocalarından dayak yiyebilir, Ve biz beklemeye devam edersek, bunlar da olmaya devam edecek.

Hayatınızın tek 3 saatinde de devlet en iyi performansınızı bekler. Aksi takdirde 180 soruluk cevap anahtarınız aleyhinize delil olarak kullanılacaktır.

“İktidarlar ÖSS ile ehlileştireceklerini sandıkları gençleri vahşileşmeye zorluyor”

Tam da bu yüzden çok sinirliyiz…Paralı parasız eğitimi, hayatımızın geri kalanını belirleyecek veya belirlemeyecek sınavları, karnedeki 5 leri ve 1 leri, hocaların sırt sıvazlarını ve aşağılamalarını istemiyoruz. Sınav sonucu bize sunulacak “güzel” veya kötü bir hayat istemiyoruz. Ve biliyoruz ki hayatlarımız sınav sisteminin değişmesiyle, toplum içindeki statümüzün değişmesiyle kurtulmayacak, düzelmeyecek, güzelleşmeyecek.

Eğitime L.A.F. ını söyle!

LİSE ANARŞİST FAALİYET

YER: Natilius alışveriş merkezi önü KADIKÖY

TARİH: 7 Haziran Pazar

SAAT: 14:30

[email protected]

Tenefüs