Bayazıt Ahalisi’nden Bush ve Parlak’a Veda Öpücüğü

Beyazıt Ahalisi’nin merkez kampüsteki yemekhane duvarına yerleştirdiği büyük boy Bush ve Parlak resimleri, bu ikiliye öfkelerini ifade etmek isteyen öğrencilerin kunduralarına hedef oldu. Irak’lı bir gazetecinin “veda öpücüğü” olarak Bush’a fırlattığı kunduralardan İstanbul Üniversitesi’ndeki görev süresi dolan rektör Mesut Parlak da nasibini aldı.

Bugün öğlen saatlerinde kampüsün en kalabalık yeri olan yemekhane duvarına ABD Başkanı George W. Bush ve İ.Ü. Rektörü Mesut Parlak’ın bire bir boyda resimlerini yerleştiren Beyazıt Ahalisi, öğrencileri bu ikiliye veda öpücüğü vermek amacıyla kundura fırlatmaya çağırdı.

Öğrencilerin ilgiyle karşıladığı bu eylem sırasında Bush’un kafasına isabet eden her kundura atışına 12, Mesut Parlak’ınkine ise 10 puan verildi. Eylemde, kunduraları fırlatarak görev süresi yakında bitecek olan bu ikiliye isabetli atış yapanlara şeker de dağıtıldı. Yemekten çıkan öğrenciler yoğun katılım gösterdi. Öğrencilerin öfkesi o kadar büyüktü ki neredeyse isabet etirmeyen çıkmadı.

4 saat süren “gidenlere veda öpücüğü kondurma” eylemi sırasında öğrencilerin özellikle Mesut Parlak’ı vurmak için olağanüstü gayret gösterdikleri gözlendi.

Göreve başlarken “Okulda siyaseti bitireceğim” diyen Parlak, görev süresi boyunca öğrencilere açılan soruşturmalar, disiplin cezaları ve okuldan atmalarla; Okulun her tarafına yerleştirilen kameralar , özel güvenlikler ve koridorlarda fink atan ve okula satırlarla giren faşistleri korumakla görevli sivil polislerle üniversiteyi bir kışlaya çevirdi. Fakültelerarası geçiş yasağı da parlak döneminde uygulanmaya başladı. Öğrenci kulüplerinin bulunduğu Öğrenci Kültür Merkezini türlü bahanelerle defalarca kapatan Parlak öğrencisiz rektör seçimine itiraz eden öğrencilere “Biz sizin kulüp seçimlerinize karışıyor muyuz, siz neden bizim seçimimize karışıyorsunuz” demişti.

Ama ilgisini “Irak’a özgürlük götüreceğim” diye Irak halkının başına bombalar yağdıran ve yaklaşık bir milyon insanın ölümüne sebep olan Bush’a yöneltenler de az değildi.  Hatırlanacağı üzere Bush, göreve veda etmeye hazırlandığı geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında Irak’lı bir gazetecinin kunduralı saldırısına uğramış, ayakkabısını fırlatarak ilgileri çeken gazeteci bunu “veda öpücüğü” olarak adlandırmıştı.

Tenefüs