Cumartesi Anneleri’nin Adalet Mücadelesi 26 Yıldır Sürüyor!

Cumartesi Anneleri’nin Adalet Mücadelesi 26 Yıldır Sürüyor!

27 Mayıs 1995’ten bu yana, tam 26 yıldır, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetlerini öğrenmek ve faillerden hesap sormak için mücadelededir Cumartesi Anneleri.

26 yıldır, bugünlerde gündemden düşmeyen devletin çeteci yüzünü anlatır, fail-i devlet cinayetlerle ilgili gerçekleri haykırırlar.

Yıllardır Cumartesi günleri Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi düzenlerken eylemin 700. haftasından itibaren, bugünlerde “kendi döneminde faili meçhul olmadığı” iddiasında olan içişleri bakanının kararıyla sokak eylemleri yasaklandı. Yasaklandı çünkü gözaltından geri dönemeyen, sokak ortasında en son bir araca zorla bindirildiği görülen binlercemizin devletin kolluk kuvvetlerince karakollarda, yol kenarlarında, asit kuyularında işkence ile katledildiğinin duyulması istenmiyordu. Kaybedilenlerin akıbetini soranlar gözaltına alınıyor, tutuklanıyordu. Ancak Cumartesi Anneleri vazgeçmedi.

26 yıldır onca tehdite, baskıya, saldırıya rağmen sürüyor Cumartesi Anneleri’nin adalet mücadelesi.

Ve siz, kaybedenler! Bir tripoda bir kameraya, çetenin çeteye çatmasına değil 26 yıldır vazgeçmeyen anaların öfkesine yenileceksiniz!

Kaybedenler kaybedecek!