Devlet Adaletsizliktir! Suruç’un Hesabı Sorulacak!

Devlet Adaletsizliktir! Suruç’un Hesabı Sorulacak!

20 Temmuz 2015’te devlet ve IŞİD işbirliği ile gerçekleşen katliamda 33 anarşist ve sosyalist yaşamını yitirdi. 2015’ten bu yana Suruç Katliamı’nın hesabını sormak için “Kavganız Kavgamızdır” diyerek hep sokaklarda olduk. Kobane halkıyla dayanışmak için coğrafyamızın dört bir yanından yola çıkan 33 devrimcinin kavgasını, 2015’ten beri sürdürüyoruz.

Bugün itibariyle, Urfa’da görülen Suruç Katliamı davası, devlet tarafından kapatıldı. 33 devrimcinin yaşamını yitirdiği katliamda, bir IŞİD’liye müebbet hapis cezası verilerek katliamın üstü örtülmeye çalışıldı. Mahkeme, katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ve Suruç yaralıları hakkında duruşma salonunda yaptıkları konuşmalar nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Anayasa Mahkemesi de, birkaç gün önce açıkladığı kararda, katliamda yaşamını yitiren yoldaşlarımızı “kusurlu” bulmuştu. Yani devlet, tıpkı 20 Temmuz günü cenazelerimizin, yaralılarımızın üzerine gaz bombası atarak yaptığı gibi, bir kez daha katliamdaki rolünü sahiplenmiş ve tekrarlamış oldu.

Bizler, 33 devrimcinin kavgasını sürdürerek, 6 yıldır sokaklarda adalet mücadelesi veriyoruz. Ve biliyoruz ki devlet, adaletsizliktir. Bu mücadele, bizleri katletmiş olanların kurduğu mahkemeleri ilk günden beri tanımadı, bugün de tanımıyor. Kavga sokakta veriliyor, hesap sokakta soruluyor. Bütün adaletsizlikleri yaratan devletle kavgamız sürecek!

Unutmak Yok, Affetmek Yok!