Emine Şenyaşar’ın Çığlığı Bizim Çığlığımızdır. Adalet Direnişinin Yanındayız!

Emine Şenyaşar’ın Çığlığı Bizim Çığlığımızdır. Adalet Direnişinin Yanındayız!

Bir anne 36 gündür oğluyla birlikte Urfa Adliyesi önünde, katledilen iki oğlu ve eşi için adalet nöbetinde. 2018 genel seçimleri öncesinde Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP’li vekil adayı İbrahim Halil Yıldız, korumaları ve akrabalarıyla birlikte Şenyaşar ailesinin işlettiği dükkana saldırarak Esvet, Adil ve Celal Şenyaşar’ı yaralamış, kaldırıldıkları hastanede katletmişti. Katliamın üzerinden 3 yıl geçti.

Şenyaşar ailesi katliamdan sonra Suruç’u terketmek zorunda kalmıştı. Evet, zorunda kalmışlardı çünkü yaralı olarak hastaneye kaldırılan Esvet, Adil ve Celal Şenyaşar hastanede polis gözetiminde kesici aletler ve onlarca kurşunla öldürülmüştü. Katliamdan sağ kurtulan oğul Fadıl Şenyaşar ise devletin adaletsizliğiyle tutuklandı. Anne Emine Şenyaşar, tehditler karşısında, diğer oğlunu da kaybetmemek için yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kaldı.

Şimdi ise Emine anne, oğlu Ferit Şenyaşar ile Urfa Adliyesi’nin önünde, 36 gündür adalet arayışında. Oğlu Fadıl’ın serbest bırakılmasını ve katillerin tutuklanmasını istiyor. Bu çığlığa devletin cevabı, her gün gerçekleşen bu adalet direnişine saldırmak oluyor. Ama bu saldırılar boşuna!

Evet, boşuna diyoruz, çünkü siz bu adalet çığlığından korkanlarsınız. Çığlığı susturmak için polislerinizi saldırtanlarsınız. Adalet, gerçek adalet için direnenlerin bir gün saraylarınızı yıkacaklarını bilirsiniz. Tüm gücünüzle saldırmanıza rağmen korkunuz azalmaz, çünkü bilirsiniz anaların öfkesinin katilleri boğacağını.
 
Buradan tekrar söylüyoruz: Adına adalet sarayı dediğiniz o adaletsizlik zindanlarına yarın yüzbinler, milyonlar olarak geleceğiz. İşte o zaman saraylarınızı, adaletsizlik zindanlarınızı başınıza yıkacağız!

Qêrîna Emîne Şenyaşar qêrîna me hemûyan e. Em li gel berxwedana wê ya edaletê ne

Dayîkek ev 36 roj in li gel kurê xwe li ber adliyeya Rihayê ji bo du kur û hevserê xwe yê hatine qetilkirin di nobeta edaletê de ye. Beriya hilbijartinên giştî yên 2018`an li navçeya Pirsûsa Rihayê namzetê AKPê Îbrahîm Xelîl Yildiz li gel parêzvan û xizmên xwe êrîşî dikana malbata Şenyaşar kiribû, Esvet, Adîl û Celal Şenyaşar birîndar kiribûn û piştre li nexweşxaneya lê derman dibûn qetil kiribûn. Li ser qetliamê re 3 sal derbas bûn.

Malbata Şenyaşar piştî qetlîamê neçar mabûn ku Pirsûsê biterikînin. Belê neçar mabûn lewre Esvet, Adîl û Celal Şenyaşarên ku rakiribûn nexweşxaneyê, li wir di bin çavdêriya polês de bi amûrên jêkirîner û bi dehan guleyan ve hatibûn kuştin. Fadil Şenyaşarê ji qetliyamê filitîbû jî ji ber bêdadiya dewletê hatibû girtin. Dayîk Emîne Şenyaşar jî ji ber gefan ji bo kurê xwe yê din jî wenda neke cihê lê dijîn terikandibû.

Niha jî dayîk Emîne û kurê xwe Ferît Şenyaşar li ber edliyeya Rihayê 36 roj in li pey edaletê ne. Dixwaze kurê wê Fadil were berdan û kujer jî bên girtin. Bersiva dewletê a ji bo vê qêrîniyê êrîşkirina berxwedana dadê ye. Lê ev êrîş bêfêde ne.

Belê em dibêjim bêfêde ye lewre hûn ji qêrîniya edaletê ditirsin.  Ji bo hûşkirina qêrîniyê polêsên xwe didin êrîşkirin. Hûn dizanin ku yên ji bo dadê,  dada rasteqîn li ber xwe didin wê rojekê qesrên we hilweşînin. Hûn bi hemû hêza xwe êrîş bikin jî tirsa we kêm nabe lewre hûn dizanin hêrsa dayîkan kujeran difetisîne.

Em dubare dibêjin em ê siberoj bi sed hezaran, bi mîlyonan bên wan zîndanên ku hûn jê re dibêjin qesrên dadê . Wê demê em ê qesrên we,  zîndanên we yên bêdadiyê di serê we de hilweşînin.

– Devrimci Anarşist Federasyon