Göçmenlere Yönelik Saldırıya Dair: Faşizme Geçit Vermeyeceğiz!

Göçmenlere Yönelik Saldırıya Dair: Faşizme Geçit Vermeyeceğiz!

11 Ağustos’ta Altındağ’da göçmenlere yönelik gerçekleşen ırkçı saldırıya dair açıklamamız ve bugün, 12 Ağustos saat 20:00’da bileşeni olduğumuz İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri’yle Eminönü İskelesi’nde gerçekleştireceğimiz eyleme çağrımızdır.

Faşizm, 11 Ağustos’u 12 Ağustos’a bağlayan gece Altındağ’da göçmenlere saldırdı. Göçmenlere ait dükkanlar, evler yağmalandı. İnsanlar korkularıyla kaçtılar. Kaçarak geldikleri, zar zor sığındıkları mahallelerden tekrar kaçmak zorunda kaldılar.

6-7 Eylül’de Rumlara, Ermenilere, Yahudilere, Süryanilere saldıranlar; Çorum’da, Maraş’ta, Sivas’ta Alevilere saldıranlar; Konya’da Kürtlere saldıranlar; sokakta “saçın uzun”, “eteğin kısa” diyerek saldıranlar hep aynı failler. Bu failler, devletin her sıkıştığında yüzünü döndüğü faşist çocukları, devletse çocuklarını koruyan bir baba. Ve bu baba, çete ve askerleriyle işgalinin parçası olduğu Suriye’den göç etmek zorunda bıraktığı göçmenlere yönelik gerçekleşen Altındağ saldırısında bir kişiyi bile, evet bir kişiyi bile yargılamayacak. Sırtlarını sıvazlayacak ve tekrar saldırdıklarında, dün gece olduğu gibi, yollarını açacak.

Bu coğrafyada yaşayan, devletin katliam geleneğine rağmen hayatta kalan ezilenler olarak, hayatta kalmak için savaştan kaçarak aramıza katılan göçmenlerle bir aradalığımızdan ve dayanışmamızdan aldığımız güçle yaşamı savunacağız. Faşist devletin faşist faillerine ve katliam politikalarına geçit vermeyeceğiz.

Saldıracaksanız şunu bilmelisiniz; karşı koyacağız. Faşizme geçit vermeyeceğiz!