Suruç’un Kavgası Adalet Kavgası: Altıncı Yılında Katledilenler Mezarları Başlarında Anıldı

Suruç’un Kavgası Adalet Kavgası: Altıncı Yılında Katledilenler Mezarları Başlarında Anıldı

 

Bundan 6 yıl önce patlamanın olduğu saatte 11:50’de Suruç’ta katledilen devrimciler bugün eş zamanlı olarak mezarları başında anıldı. Devrimci Anarşist Federasyon olarak biz de Alper Sapan ve Vatan Budak’ı anmak için mezarları başındaydık.

Gaziosmanpaşa Karlıtepe Mezarlığı’nda yapılan anmada Vatan Budak için toplandık. Vatan’ın ailesi, arkadaşları ve devrimci örgütlerin katıldığı anmaya Devrimci Anarşist Federasyon olarak yaptığımız konuşmada “6 yıl önce bugün devlet, IŞİD çetesiyle birlikte katliam gerçekleştirdi. Katliamda 33 yoldaşımızı kaybettik. Onlar yıkılmış bir kentin çocuklarına umut olmak için çantalarında oyuncaklarıyla yola çıkmışlardı. Devlet ve onun destekleri çeteler yoldaşlarımızın göstermek istedikleri dayanışmayı, umudu yok etmek istediler. Fakat başaramadılar. Çünkü bizler 6 yıl önce yoldaşlarımızdan geriye kalan çantaları sırtlarımıza taktık. Sokak sokak meydan meydan düşlerini anılarını mücadeleye olan inançlarını haykırdık. 6 yıl sonra bugün burada Vatan Budak’ın mezarı başındayız. Burada tekrar belirtmek istiyoruz. Özgür yaşama olan inancımızla mücadeleye olan inancımızla bu kavgayı sürdüreceğiz.” dedik.

Pendik Kurtköy Mezarlığı’nda da aynı saatlerde bir başka anarşist Alper Sapan için anma gerçekleştirildi. Anma töreninde Devrimci Anarşist Federasyon olarak yaptığımız konuşmada “Elinde kara bayrağı, yüreğinde iktidarsız bir dünyaya olan inancıyla yola çıkmıştı Alper. Suruç’a gitmişti. Tam da bu inançtan korkan devlet tarafından Suruç’ta katledilen 33’lerden oldu. Devletin gücü 33 anarşist ve sosyalist devrimcinin bedenine yetti belki. Ama inandırdıklarını bitirmeye yetmedi. İnancın, inancımızdır Alper. Düşlerin, düşlerimizdir. Kavgan, kavgamızdır. Ve andolsun ki hesabını soracağız Alper! Andolsun ki devleti de kapitalizmi de yıkacağız. Andolsun ki yüreğinde taşıdığın dünyayı yaratacağız Alper ” dedik.

Bizi yıldıramadılar. Ne yaparlarsa yapsınlar bundan sonra da yıldıramayacaklar. Özgür bir yaşama olan inancımızla, gerçek adaleti kazanana dek sokaklarda olmayı, mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Tekrar ve tekrar söylüyoruz ki Kavganız Kavgamızdır!
 
Suruç’ta katledilen 33 anarşist ve sosyalist devrimcinin hesabı sorulacak!
 
Katil devlet hesap verecek!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
https://twitter.com/DAFederasyon/status/1417440632138833923?s=20