Gençlik

Ahmet için, Özgürlük için Sokaklardayız

admin

Eylül 12th, 2013

0 Comments

IMG_2413
Kapitalizmin sahte özgürlüğüyle dejenere edilmeye, devlete uygun şekillendirilmeye, polisin şiddetiyle hizaya getirilmeye çalışıldık. Çünkü kurdukları bu sömürü sistemini sürdürmek için biz gençlere ihtiyaçları vardı. Bu yüzden başkaldıran bir gençlik değil itaat eden bir gençlik yaratmak istediler. Onların üniversitelerinde okumamızı, onların bilgileriyle mezun olmamızı, şirketlerinde onlar için çalışmamızı istiyorlardı. Sınavlarında elendiğimizde ise yine yaşamak için onların sisteminde çalışmamız, emeğimizi satmamız kaçınılmazdı.

Bu istekleri için bizleri sindirmeye, özgürlüklerimizi kısıtlamaya, yaşamlarımıza prangalar takmaya ve hatta meydanlarımızı, sokaklarımızı, yaşamlarımızı bizlere yasaklamaya çalıştılar.

Fakat biz gençler sokakları bırakmadık. Yasaklara karşı yasaklanan Taksim’de sokaklara çıktık. Günlerce düşlediklerimizi eyledik, özgürlüğün meydanı haline getirdik Taksim’i. Onlarsa saldırdılar tomalarıyla, panzerleriyle. Vurdular Ethem’i, Ali’yi, Mehmet’i, Abdullah’ı, Medeni’yi, Ahmet’i. Ama yine de bizlerin direnişini kıramadılar. Çünkü onlar bir Ahmet öldürdüler, bizler binlerce Ahmet olduk, Kadıköy sokaklarını zaptettik. İki gündür Taksim ve Kadıköy sokaklarında sabahın beşlerine kadar Ahmet Atakan için direndik.

Gözaltına alınanlarımız, yaralananlarımız oldu. Polis gazıyla, tomasıyla; şiddeti ve ölümüyle saldırsa da bizlere, bizlerin direnişini teslim alamadı ve alamayacak. Bizler sokaklarda yaşamı, özgürlüğü bulduk. Yaşamlarımız için, öldürülen kardeşlerimiz için ve özgürlük için sokaklarda olmaya devam edeceğiz.

Anarşist Gençlik

Comments are closed.